Barcelona

La UGT considera insuficient la cobertura de l'ajuda de 420 euros per a aturats sense subsidi

El sindicat UGT considera que la cobertura de l'ajuda dels 420 euros per als aturats que ja han esgotat el subsidi d'atur és insuficient. La vicesecretària general del sindicat, Eva Granados, ha dit en declaracions a "El matí de Catalunya Ràdio" que ara mateix hi ha 100.000 catalans a l'atur sense cap mena de prestació i que, segons els càlculs del sindicat, només entre 30.000 o 40.000 persones podran cobrar-la.

Actualitzat
Les crítiques a l'ajuda dels 420 euros no arriben només per part dels aturats que han descobert que no poden accedir-hi, sinó també per part dels sindicats. La UGT considera que és una ajuda insuficient, ja que entre 60.000 i 70.000 catalans que estan a l'atur sense cap subsidi no podran accedir-hi. En declaracions a "El matí de Catalunya Ràdio", la vicesecretària general ha dit que continuaran lluitant perquè l'ajuda s'ampliï.

Aquesta ajuda es pot demanar des d'aquest dilluns a les oficines del Servei d'Ocupació de Catalunya (SOC) que van registrar molta afluència en el primer dia per sol·licitar-la. La majoria dels desocupats sense subsidi, però, han descobert que no poden accedir-hi, ja que per cobrar-les és necessari haver perdut l'atur a partir d'aquest mes d'agost i no disposar d'ingressos superiors al 75% del salari mínim.

L'executiu de José Luis Rodríguez Zapatero s'ha compromès a mantenir la mesura, que va aprovar el passat dijous el Consell de Ministres, mentre la taxa d'atur superi el 17%.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut