seients de cinema barrats
El sector del cinema ha patit pèrdues milionàries

El govern declararà la cultura "bé essencial" i augmentarà els aforaments fins al 70%

Amb aquesta declaració de "bé essencial" ha de preservar la cultura de nous tancaments en cas d'un empitjorament de la pandèmia

RedaccióActualitzat

El govern incrementarà l'aforament permès en espais escènics i musicals fins al 66 o 70% de la capacitat de l'espai, segons ha anunciat la consellera de Cultura, Àngels Ponsa. Ara és al 50%, a causa de la pandèmia.

L'augment dels aforaments està només pendent d'un últim tràmit que s'ha de fer en el marc del Procicat, el Pla de Protecció Civil, que és on es decideixen les mesures i restriccions per fer front a la pandèmia de Covid. El Departament calcula que el tràmit estarà llest aquest dilluns vinent.

Ponsa assegura que la mesura està "molt a punt", perquè ja hi ha acord entre els Departaments de Salut i Interior, necessari perquè ho aprovi el Procicat.

"És una bona notícia, tot just comencen les temporades (escèniques) i no és el mateix fer-ho amb un aforament o l'altre."

La consellera de Cultura, Àngels Ponsa, visita un estand de la Fira del Llibre d'Ocasió, Antic i Modern
La consellera de Cultura, Àngels Ponsa, visita un estand de la Fira del Llibre d'Ocasió, Antic i Modern (ACN/Pau Cortina)

Ponsa ha anunciat també que està previst incloure la declaració de la cultura com a bé essencial en el Consell Executiu de dimarts. Segons la consellera, no hi ha actes més segurs que els culturals.

Amb aquesta declaració de "bé essencial", en cas de nou confinament, per exemple, les llibreries podrien seguir obertes

Les dues mesures poden donar una mica més d'aire al sector cultural, un dels més tocats per la pandèmia. El Sant Jordi es va haver d'ajornar per la primera onada del coronavirus i molts esdeveniments i actuacions s'han cancel·lat. Teatres i cinemes van estar setmanes tancats i el rebrot de l'estiu va afectar sobretot els festivals teatrals i musicals, que al juliol van estar a punt de tornar a suspendre les actuacions. 

Els efectes del coronavirus encara es noten ara a les sales de concert, que estan incloses dins del sector de l'oci nocturn i no poden obrir. El sector dels esdeveniments denuncia la situació i s'ha començat a mobilitzar en el moviment Alerta Vermella per demanar que els deixin treballar complint les mesures de seguretat.

 

ARXIVAT A:
Coronavirus
Anar al contingut