El gos de la presidenta de Moldàvia mossega el president d'Àustria en una visita oficial

Moldàvia, en procés d'adhesió a la Unió Europea, rebia els presidents d'Àustria i Eslovènia al palau presidencial quan el president austríac s'ha acostat a acaronar el gos, que l'ha mossegat

RedaccióActualitzat

La visita del president d'Àustria, Alexander van der Bellen, a la presidenta de Moldàvia, Maia Sandu, ha començat amb mal peu. El gos de la presidenta moldava ha mossegat el president austríac quan aquest ha acostat la mà per acaronar-lo. 

L'incident ha estat gravat pels mitjans que estaven cobrint la visita de Van der Bellen al palau presidencial de Chisinau, Moldàvia, quan els dos presidents es trobaven passejant pel pati, juntament amb la presidenta eslovena Nataša Pirc Musar, que també havia participat en la reunió anterior.

Moldàvia està en ple procés per entrar a la Unió Europea, i les reunions que manté Sandu amb els presidents de països europeus són constants:

"Encantada de donar la benvinguda als presidents Van der Bellen d'Àustria i Musar d'Eslovènia avui a Chisinau. Les nostres discussions posen de manifest un fort suport pel camí de Moldàvia a la UE, marcant un moment significatiu en el nostre viatge cap a l'adhesió a Europa".

En trobades posteriors, el president Van der Bellen ha aparegut amb un bandatge a la mà dreta a les fotos oficials posteriors. 

El president austríac ha restat pes al fet, s'ha mostrat comprensiu amb el gos i li ha acabat regalant una joguina.

"Tothom que em coneix sap que soc un gran amant dels gossos i entenc la seva emoció: estava nerviós per tota la gent que l'envoltava."

Van der Bellen ha afegit que el més important és que les converses que ha mantingut a Moldàvia amb la presidenta Sandu, el primer ministre, el president del Parlament i nombrosos empresaris austríacs "han estat molt bones".

"El futur de la República de Moldàvia es troba en una Europa més gran. El nostre futur passa per una Europa més gran i comuna."

La presidenta moldava va presentar públicament el seu gos Codruț fa unes setmanes, a través d'Instagram. Sandu hi explicava que el van trobar al carrer, víctima d'un atropellament:

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Maia Sandu (@maia.sandu)

"Desafortunadament, no li vam poder salvar la pota, però després d'uns mesos de tractament ara corre feliç sobre tres potes" 

 

ARXIVAT A:
Unió EuropeaÀustria
Anar al contingut