Deu anys de creixement constant del domini .cat
Deu anys de creixement constant del domini .cat
Barcelona

El domini d'internet .cat arriba als deu anys

El .cat és el domini que va créixer més l'any passat a l'estat espanyol

RedaccióActualitzat

Ja supera els 92.000 dominis. El domini d'internet .cat arriba als deu anys enmig d'un creixement continu. De fet, aquest és un dels factors per explicar la gran presència catalana a la xarxa. L'any passat va ser el domini que més va créixer al conjunt de l'estat espanyol, amb un increment del 17% de dominis actius.

Va ser als anys 90 quan va agafar amb força la idea de tenir un domini identificador per a les adreces d'internet. El 2004, un grup de gent de l'Associació Puntcat va pensar de demanar a la ICANN (una institució nord-americana encarregada de gestionar els noms de domini) un sufix genèric .cat, específic per a les webs de llengua i cultura catalanes. L'objectiu es va concretar el 16 de setembre del 2005, avui fa justament deu anys, després d'una gran mobilització de la societat civil.

No va ser, però, fins l'any següent, quan l'associació, reconvertida en Fundació Puntcat, va començar a enregistrar adreces. En deu anys, l'adopció del .cat ha estat progressiva: dels primers 19.856 dominis el 2006 fins als 83.300 del 2014. L'any passat va ser el de més èxit, amb 23.534 altes. Ara ja s'encamina cap als 100.000.

Anar al contingut