El documental de TV3 "Jo també vull sexe!", Premi Tiflos de periodisme de l'ONCE

Els Premis Tiflos de periodisme de l'ONCE reconeixen els treballs que aposten pel periodisme social i compromès

RedaccióActualitzat

El reportatge dirigit per Montse Armengou i Ricard Belis "Jo també vull sexe!", emès el novembre passat al programa "Sense ficció" de TV3, ha estat reconegut aquest divendres amb un dels Premis Tiflos de periodisme que atorga l'ONCE als treballs que aposten pel periodisme social i compromès.

El jurat, que li ha atorgat el premi en la categoria de televisió, destaca que aquest documental sobre sexe i discapacitat com un treball valent i respectuós:

"És una delícia en la forma i en el fons perquè tracta un tema complicat: el del sexe i les persones amb discapacitat. I ho mostra a la televisió de manera elegant i amb persones reals. És un treball valent, sensible i respectuós, que emociona l'espectador sense utilitzar el morbo."

El documental s'acosta a persones que, per algun tipus de discapacitat funcional o intel·lectual, tenen dificultat per poder viure el sexe amb plenitud.

S'hi recullen testimonis de famílies que s'han vist amb el dilema d'haver de masturbar els fills, de persones amb discapacitat que han descobert el sexe gràcies a l'assistència sexual, o de cuidadors que han adaptat els seus serveis per convertir-se en assistents sexuals i facilitar així l'accés al sexe a les persones amb dificultats, bé ajudant l'afectat perquè obtingui el seu propi plaer o acompanyant parelles amb dificultats motores.

Davant dels que s'escandalitzen amb aquestes iniciatives i les consideren amorals, els afectats reclamen poder viure en plenitud els seus drets sexuals.

Per molts, l'assistent sexual, una figura que ara comença a introduir-se a Catalunya i que en altres països ja fa anys que existeix, serà l'única manera de no morir sense haver tingut mai una experiència sexual, ni tan sols d'autosatisfacció, perquè la discapacitat els impedeix, fins i tot, l'accés als racons més íntims del seu cos.

Els Premis Tiflos de periodisme de l'ONCE, que arriben a la dinovena edició, es lliuraran en un acte públic que es farà a Madrid.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut