DIUMENGE, A LES 23.40, A TV3

"El divan" estrena segona temporada amb Artur Mas

L'expresident de la Generalitat analitza la situació política i repassa moments vitals que l'han marcat: "Vaig dir que feia un pas al costat, no un pas enrere".

Actualitzat

L'expresident de la Generalitat Artur Mas (Barcelona, 1956) és llicenciat en Ciències Econòmiques i Empresarials. Abans de ser president havia exercit també diversos càrrecs al Departament de Comerç, Consum i Turisme de la Generalitat de Catalunya. Va ser regidor de la coalició Convergència i Unió (CiU) a l'Ajuntament de Barcelona, diputat a la Diputació de Barcelona i al Parlament de Catalunya, conseller de Política Territorial i Obres Públiques i, posteriorment, d'Economia i Finances. També va ser president de torn de l'Euroregió Pirineus Mediterrània.

Artur Mas va fer "un pas al costat" el 2016, i en aquesta entrevista a "El divan" reconeix que aquella expressió portava implícita la intenció de mantenir-se prop de la primera línia política: "Vaig dir que feia un pas al costat, no un pas enrere". El 129è president de la Generalitat admet que durant el procés català els polítics independentistes "han après" coses de la reacció de l'Estat. Mas adverteix que "és tan real la Catalunya independentista com la que vota socialista", es decanta per "no dir que no a la investidura de Pedro Sánchez" i demana conversar amb el PSOE, amb Unides Podem i amb el PNB. En l'ordre personal, perd el cap per Michelle Pfeiffer, encaixa amb elegància les imitacions de programes com "Polònia" i recita de memòria un poeta clàssic català... Deu ser Foix o Miquel Martí i Pol?

El programa

Anhels, satisfaccions, expectatives, alegries i moments difícils de la vida es desgranen lentament i amb sinceritat durant "El divan". El programa escolta la veu de persones conegudes, admirades i de reconegut prestigi, en una conversa en què Sílvia Cóppulo indaga en aspectes desconeguts per als espectadors i que desperten un gran interès humà.

Anar al contingut