Ciudad Juárez

El "Diario de Juárez" demana una treva als narcos després de l'assassinat de dos periodistes

Cansats que les autoritats mexicanes no posin solució als atacs contra periodistes, els responsables del "Diario de Juárez" han decidit dirigir-se directament als càrtels de la droga per preguntar-los què esperen d'ells. Ho han fet a través d'un editorial que el diari ha publicat en portada i després de perdre dos periodistes en dos anys. El govern federal ha criticat amb contundència la iniciativa.

Actualitzat
"L'ambient als carrers és cada vegada més hostil cap a la gent que treballa als mitjans de comunicació. No és només el que puguin fer els grups del crim organitzat, és que hi ha una campanya sistemàtica per part dels governs per desprestigiar els mitjans que segueixen informant del que està passant", ha assegurat el subdirector del "Diario de Juárez", que explica que altres diaris del país han decidit ometre certes informacions sobre la violència per evitar ser víctimes directes del crim organitzat, i que el seu rotatiu no es tanca a aquesta possibilitat.

Per tot plegat, el diari ha demanat als grups de narcotraficants una treva i "que expliquin què volen de nosaltres, què és el que pretenen que publiquem o deixem de publicar, per saber a què ens hem d'atendre". Segons el diari, els grups del crim organitzat "són les autoritats 'de facto'" de la ciutat, perquè "els comandaments instituïts legalment no han pogut fer res per impedir que els nostres companys continuïn caient".

Les autoritats, per la seva banda, han criticat durament la iniciativa. Consideren que no s'ha de pactar amb els narcos i ha assegurat que, segons les primeres investigacions, el fotògraf del "Diario de Juárez" l'han assassinat per motius personals i no professionals.

Els atacs a informadors són només una de les cares de la violència que generen els càrtels de la droga, que han causat més de 28.000 morts els últims 4 anys.



VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut