La presidenta del Parlament, Núria de Gispert, aquest dimarts a la cambra catalana
La presidenta del Parlament, Núria de Gispert, aquest dimarts a la cambra catalana
Parlament de Catalunya

El debat d'investidura es farà aquest dijous i divendres al Parlament

Després que CiU i ERC tanquessin l'acord de governabilitat, la presidenta del Parlament, Núria de Gispert, ha convocat la Mesa i la Junta de Portaveus per al ple d'investidura, que començarà aquest dijous a dos quarts de cinc de la tarda.

RedaccióActualitzat
El segon debat d'investidura d'Artur Mas es farà al Parlament de Catalunya el 20 i 21 de desembre. La presidenta de la cambra, Núria de Gispert, ho ha confirmat aquest dimarts al vespre després de la ronda de contactes que ha mantingut durant tot el dia amb els líders de les forces polítiques catalanes. Durant aquestes converses, De Gispert ha "constatat que hi havia un candidat amb suficient suport", després que Oriol Junqueras li manifestés el compromís dels republicans de votar Artur Mas en primera volta.

Precisament Mas ha estat el darrer dels líders que s'ha trobat amb la presidenta del Parlament i, unes hores després d'haver acabat la reunió (un temps durant el qual els caps de files de CiU i ERC han tancat l'acord de governabilitat), De Gispert ha reunit la Mesa i la Junta de Portaveus per convocar el ple d'investidura. El debat començarà dijous a les 16.30, amb el discurs del candidat a president de la Generalitat, i a continuació hi haurà la intervenció d'almenys dos grups parlamentaris. L'endemà, divendres, intervindran la resta de grups i es procedirà a votar el nou president de la Generalitat.
Anar al contingut