El Corte Inglés vol retallar la plantilla, amb 3.000 baixes incentivades
El Corte Inglés a la plaça Catalunya de Barcelona (Europa Press)

El Corte Inglés perd gairebé 3.000 milions d'euros l'any de la pandèmia

Les restriccions i l'absència de turisme han fet caure les vendes un 31,6% i han portat a les primeres pèrdues dels grans magatzems

La pandèmia ha passat factura a El Corte Inglés, que ha tancat el 2020 amb unes pèrdues de 2.945 milions d'euros. És la primera vegada en la història dels grans magatzems que es registren pèrdues.

Segons ha explicat la companyia, una part molt important, 2.500 milions, són provisions que van fer en previsió del deteriorament del negoci a causa de la pandèmia.

El deute també ha augmentat de 560 milions, fins a arribar als 3.811 milions.

Cauen les vendes i els viatges

En ple confinament, els centres van haver de tancar al mes de març, just al començament de l'any fiscal. Les restriccions posteriors i l'absència de turisme també han tingut un efecte directe.

Durant l'últim exercici, les vendes van arribar als 10.432 milions, amb una caiguda del 31,6%. Destaca l'impacte negatiu de la part de Viatges El Corte Inglés, amb un 89% menys de vendes.

Els grans magatzems, com aquest de Tarragona, van haver de tancar al març (ACN/Marta Casado Pla)

La caiguda del negoci també ha portat a un expedient de regulació d'ocupació que ha afectat uns 3.300 treballadors. Han estat baixes voluntàries i, de fet, s'hi van presentar més treballadors dels necessaris.

Un 132% més de vendes online

Com ha passat a molts negocis, la pandèmia ha fet créixer molt les vendes per internet.

El comerç electrònic va augmentar un 132% comparat amb l'exercici anterior i ara ja representa el 17,3% de les vendes del grup.

Segons El Corte Inglés, al primer trimestre del nou any fiscal, de març a maig, ja ha començat la recuperació, amb un volum de negoci semblant al del 2019.

ARXIVAT A:
Comerç
Anar al contingut