Barcelona

El Col·legi de Periodistes presentarà una demanda a Estrasburg contra els blocs electorals

El Col·legi de Periodistes presentarà la demanda al Tribunal Europeu dels Drets Humans després d'haver esgotat totes les vies jurídiques espanyoles

RedaccióActualitzat

A les portes de diverses convocatòries electorals, el Col·legi de Periodistes ha anunciat que portarà els blocs electorals davant del Tribunal d'Estrasburg. És una de les iniciatives per continuar defensant-ne la supressió. La degana de Col·legi de Periodistes, Neus Bonet, ha anunciat que presentaran la demanda al Tribunal Europeu dels Drets Humans, després d'haver esgotat totes les vies jurídiques espanyoles. "No volíem tirar per la borda el que s'havia fet fins ara i hi ha ganes de lluitar fins a esgotar totes les possibilitats que ens siguin donades", ha assegurat Bonet.

El Col·legi defensa que establir l'ordre i el temps de la informació electoral és una intromissió inacceptable, contrària a la llibertat d'informació, i considera que ha de prevaldre el criteri periodístic.

Per aconseguir fer tirar endavant la iniciativa, el Col·legi de Periodistes s'ha posat en marxa una campanya de micromecenatge. La previsió inicial supera els 12.000 euros, la meitat dels quals els assumirà el Col·legi mateix, i la resta amb l'aportació voluntària dels qui col·laborin econòmicament en la iniciativa, a través de Verkami.

En aquest context, el vocal de la junta del Col·legi de Periodistes Carles Prats ha destacat que els blocs electorals no són una qüestió que afecti només els periodistes dels mitjans públics i la seva professionalitat, sinó el periodisme en general, i "és als ciutadans a qui se'ls conculquen els drets". 

VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut