El cas de l'Aula de Teatre de Lleida es podria reobrir amb noves denúncies d'abusos

La Paeria portarà a la Fiscalia els presumptes nous casos d'abusos sexuals

Teresa MaciàActualitzat

El col·lectiu Dones a Escena denuncia que els presumptes abusos d'un professor de l'Aula de Teatre de Lleida podrien haver passat també en altres centres on impartia tallers. Demanen que aquests casos es denunciïn perquè es pugui portar el sospitós davant la justícia.

La Paeria vol portar-ho al jutjat, però la Fiscalia només reobrirà el cas si arriben noves denúncies de víctimes que no han prescrit.

El col·lectiu Dones a Escena, que ho va treure a la llum fa dos anys, denuncia que els abusos per part d'aquest professor van més enllà de l'Aula de Teatre.

Ho argumenta Roser Guasch, de col·lectiu Dones a Escena:

"Ha treballat en molts instituts, ha treballat en altres escoles. En l'àmbit de Lleida ha treballat en molts llocs."

Una exalumna de l'Aula denuncia els abusos en una obra de teatre
Una exalumna de l'Aula denuncia els abusos en una obra de teatre (ccma)

Per recollir les denúncies de víctimes, l'Ajuntament de Lleida ha estrenat una bústia ètica perquè les víctimes puguin denunciar de forma anònima i la setmana que ve posarà en marxa una altra eina.

Sandra Castro, regidora d'Educació, Cooperació, Drets Civils i Feminismes de l'ajuntament de Lleida, explica els avantatges de fer-la servir:

"En aquest xat la conversa queda registrada, no es pot esborrar mai. I el que és interessant d'aquesta aplicació és que el contingut d'aquest xat pot ser utilitzat com a prova en el cas d'arribar a judici."  

El síndic de greuges de Catalunya ha obert una investigació per conèixer els fets i saber quina ha estat la intervenció dels poders públics afectats.

L'Aula de Teatre és de titularitat municipal, però està gestionada des del 1993 per una associació privada. El professor va ser acomiadat de l'Aula de Teatre el juliol de l'any passat.

Els abusos que van denunciar nou exalumnes per part del director i professor del centre, Antonio Gómez, i d'un altre professor, Rubén Escartín, van passar entre els anys 2001 i 2008. La Fiscalia els va arxivar perquè havien prescrit.

ARXIVAT A:
Agressió sexual
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut