Joaquim Nadal en una imatge d'arxiu.
Joaquim Nadal en una imatge d'arxiu.

El cap de l'oposició assegura que hi ha hagut errors en la gestió del PIRMI i creu que el govern ho ha de reconèixer

El cap de l'oposició, Joaquim Nadal, ha assegurat en una entrevista a "El matí de Catalunya Ràdio" que el govern de CiU s'ha equivocat en la gestió del PIRMI. Per al membre del PSC "no es pot menystenir permanentment els beneficiaris de la renda" per mantenir una mesura que està mal gestionada. Nadal assegura que el seu partit ajudarà en la persecució del frau. D'altra banda, Nadal ha criticat el conseller Recoder, que deia que el traspàs de Rodalies es va fer malament. Nadal creu que Recoder dóna excuses de mal pagador i que cal que s'impliqui en la gestió dels trens.

Actualitzat
El membre del PSC Joaquim Nadal ha explicat que la gestió del PIRMI aquest agost no és la correcta i que CiU hauria de reconèixer l'error. Segons ha dit el cap de l'oposició, la persecució del frau s'ha de fer però no es poden deixar de pagar les persones que ho necessiten. Nadal ha allargat la mà a combatre les pràctiques fraudulentes.

D'altra banda, Nadal ha criticat el conseller de Territori i Sostenibilitat, Lluís Recoder, que va críticar el traspàs de Rodalies que es va fer en l'època del tripartit. Joaquim Nadal diu que "l'error és mirar-s'ho des de la barrera", i ha afegit que el conseller és "l'amo de Rodalies, i que ha de fer d'amo". En aquesta qüestió ha reconegut que el govern central no està complint el calendari, tot i que sí que fa algunes inversions en infraestructures.

Preguntat sobre quin pot ser un bon successor de José Montilla com a primer secretari del partit, diu que veu en Miquel Iceta un bon candidat i ben situat dins del partit. Nadal no ha descartat altres membres de la formació com els alcaldes de Terrassa i Lleida, Pere Navarro i Àngel Ros, respectivament, que assegura han fet uns bons resultats en les municipals passades. Pel que fa al candidat a la Generalitat, diu que s'elegirà en unes eleccions primàries.

Sobre la seva continuïtat a la primera línia política, afirma que ell no descarta continuar, tot i que ho deixa en mans del futur primer secretari.

"No som una oposició feble"

Nadal assegura que fan una oposició adequada. Ha posat com exemple la tramitació dels pressupostos, que ha assegurat que no van negociar amb el govern perquè "no van voler deixar sobre la taula la modificació de l'impost de successions", i d'altra banda ha dit que el seu partit va obligar a tramitar la llei òmnibus en cinc lleis.

De la llei de l'audiovisual ha dit que no els satisfà tal com l'ha presentat el govern, que assegura és una qüestió "només de cadires". Per al socialista aquesta llei també ha de tractar quin model es vol per al sector audiovisual, que ha d'anar lligat a l'època actual.

Eliminació de les diputacions

Finalment ha parlat de la supressió de les Diputacions. Nadal és partidari de la supressió, i creu que, si es fa, els diners que gestionen aquests ens supramunicipals s'haurien de destinar als ajuntaments, ja sigui a través de les vegueries o del Fons de Cooperació Local.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut