El Canadà legalitza la marihuana per a ús recreatiu

La llei permetrà que a cada habitatge hi hagi un màxim de quatre plantes de marihuana
El Canadà legalitza la marihuana per a ús recreatiu

El Canadà legalitza la marihuana per a ús recreatiu

La llei permetrà que a cada habitatge hi hagi un màxim de quatre plantes de marihuana
Redacció Actualitzat
TEMA:
Salut

El Parlament del Canadà ha aprovat l'ús recreatiu del cànnabis i es converteix en el segon país del món a adoptar aquesta mesura després de l'Uruguai, que ho va fer el 2013.

És el primer país del G7 que autoritza el consum i la producció de la marihuana. Des del 2001 es podia consumir aquesta droga amb finalitats mèdiques.

El projecte de llei presentat pel govern canadenc permet que a cada habitatge hi pugui haver un màxim de quatre plantes de marihuana.

El projecte de llei ha estat aprovat al Senat per 52 vots a favor i 29 en contra, amb dues abstencions, i es preveu que el mercat legal de cànnabis estigui llest en un període d'entre vuit i dotze setmanes, a mitjans de setembre.

La legalització per a ús lúdic de la marihuana era una promesa electoral del primer ministre, Justin Trudeau, i arriba després de set mesos d'intens debat parlamentari.

"Ha sigut massa fàcil per als nostres fills obtenir marihuana, i per als delinqüents aconseguir-ne els beneficis. Avui, canviem això. El nostre pla per legalitzar i regular la marihuana acaba de passar al Senat."

El senador Tony Dean, que va promoure el projecte de llei, ha destacat que la votació ha suposat el final de 90 anys de prohibició i d'un enfocament que senzillament no ha funcionat.

Dean afirma que es tracta d'una "política social transformadora" i "un pas valent del govern", per a qui l'important és que ara el Canadà podrà "començar a enfrontar-se a alguns dels danys del cànnabis" i ser "proactiu en l'educació pública".

"Veurem la fi de la criminalització i podrem començar a abordar el mercat il·legal de 7.000 milions de dòlars del Canadà. Això és bo per al nostre país."

La ministra de Salut, Ginette Petitpas Taylor, ha dit que les províncies necessitaran de dos a tres mesos des del moment que s'aprovi el projecte de llei per estar a punt per implementar el nou règim de cànnabis legalitzat.

ARXIVAT A:
Salut Drogues