Berlín

El Bundestag aprova el paquet d'ajudes a Grècia per valor de 86.000 milions d'euros

El resultat de la votació ha estat de 454 vots a favor, 113 en contra i 18 abstencions

RedaccióActualitzat

El Parlament alemany ha donat llum verda al tercer rescat de Grècia amb la divisió del Partit Conservador de la cancellera Angela Merkel, la CDU-CSU. El resultat de la votació ha estat de 454 vots a favor, 113 en contra i 18 abstencions. Una àmplia majoria de la coalició de govern ha donat suport a aquest nou paquet d'ajuda financera a Atenes, tot i que alguns dels diputats se n'han desmarcat.

La sessió ha arrencat a les nou del matí amb la intervenció d'Angela Merkel, que ha demanat el suport de la cambra, remarcant que les ajudes estan condicionades a l'aplicació d'un exhaustiu i dur paquet de reformes estructurals i fiscals. "No només hem decidit sobre Grècia. Hem decidit per una Europa i una eurozona fortes", va dir la cancellera quan va demanar a la cambra el mandat per negociar amb Atenes un tercer rescat.

També ha defensat el "sí" el ministre de Finances, Wolfgang Schäuble, que va ser qui, des d'una posició més escèptica, va arribar a plantejar una "sortida temporal" de Grècia de l'eurozona durant les negociacions maratonianes del juliol. La decisió de donar suport al rescat per a Grècia no és fàcil, especialment "després de l'experiència dels últims mesos", ha afirmat el titular de Finances en referència a les diferències amb el govern d'Alexis Tsipras. Schäuble considera el rescat com l'única opció per ajudar a créixer l'economia grega.

Alemanya aportarà 23.200 milions d'euros al tercer rescat grec, que puja a un total de 86.000 milions.

L'acord que el govern grec va aconseguir amb els seus creditors ja ha estat aprovat pel Parlament grec i per l'Eurogrup. Finlàndia, Àustria i Estònia també hi han donat el vistiplau. Aquest mateix dimecres a la tarda, el Parlament holandès ha votat i aprovat el tercer rescat, en rebutjar una proposta de l'oposició per tombar el programa de crèdit. Aquest dijous es preveu que també hi doni el vistiplau Eslovàquia, tot i que només el sotmetrà a debat.

Espanya, a favor de les ajudes

El Congrés dels Diputats va donar dimarts el vistiplau al tercer rescat grec. L'estat espanyol hi aportarà 10.000 milions d'euros. Aquest tràmit parlamentari no era decisiu per aprovar el programa d'ajudes, però el govern espanyol ha preferit fer-lo.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut