Handbol

El Barcelona Cifec perd la final de la Copa del Rei amb el Valladolid per 27-25

El Barcelona Cifec ha perdut per 27-25 amb el BM Valladolid, en la final de la XXX Copa del Rei d'handbol, disputada al Pavelló Municipal d'Esports de Pontevedra. Els de Xesco Espar s'han trobat davant un Valladolid molt fort i motivat, que s'ha venjat de la final que va perdre fa cinc anys contra el Barça. Aquest és el primer títol de Copa de l'equip castellà, que per arribar a la final es va imposar al Ciudad Real. Iker Romero, que ha fet sis gols, ha estat elegit millor jugador d'una final molt disputada en tot moment i que no s'ha decidit fins als últims tres minuts.

El Valladolid s'ha reivindicat des del primer moment com un seriós candidat al triomf, malgrat que a diferència del que va passar a les semifinals, ni Gull ni Fis ni Garabaya s'han mostrat tan precisos com davant el conjunt manxec, circumstància que ha obligat a prendre el protagonisme a jugadors com David Davis i, sobretot, al porter Sierra. Amb diferències mai superiors als dos gols, malgrat les nombroses exclusions que han mostrat tots dos equips, ha transcorregut la primera meitat, que només ha fet que incrementar les esperances de victòria del conjunt de Pucela (14-13). Una igualtat que s'ha mantingut al començament de la segona meitat, en què el danès Jeppesen i l'hongarès Laszlo Nagy han agafat el relleu golejador per al Barça, mentre que l'internacional espanyol Chema Martínez ha fet el mateix per a l'equip castellà. La paritat en el marcador, 22-22 (minut 45), ha paralitzat els jugadors de tots dos equips en els següents minuts, en què ni el Barcelona, primer, ni el Valladolid, després, han sabut superar dues superioritats numèriques per obrir distància en el marcador. D'aquesta manera s'ha arribat als tres últims minuts de joc, amb un emocionant 25-25 en el marcador. Tres minuts en els quals cap de les estrelles del Barcelona, ni Romero ni Nagy ni Skrbic, han tingut el temperament de dos secundaris com el porter Sierra i l'extrem Juan Rentero. L'extrem madrileny ha posat, amb un bon llançament, el 26-25 després d'una falta de circulació dels val·lisoletans i ha pogut sentenciar instants més tard la final amb un altre tret que aquesta vegada ha aturat Barrufet. Però el protagonisme no seria per al porter del Barcelona, sinó per al seu homòleg Sierra, que en la jugada immediatament posterior treia una prodigiosa mà en un contracop conduït per Xavi O'Callaghan. Una aturada que valia un títol, el primer del Valladolid a la Copa del Rei, un premi que s'encarregaria de certificar un altre dels herois de la capital castellana, l'extrem David Davis, que ha col·locat amb un bon llançament el definitiu 27-25.