Primera divisió

El Barça guanya la Reial Societat (1-0) en un partit molt gris

El Barça ha tancat la primera volta de la Lliga amb una victòria per 1-0 contra la Reial Societat al Camp Nou. L'equip de Rijkaard ha fet un mal partit. Poques idees, circulació lenta de la pilota i poques ocasions de perill contra un rival que ha jugat mitja hora amb un home menys per l'expulsió de Xabi Prieto. Ha estat en el tram final del matx quan els blaugrana han arribat més a la porteria de Riesgo, tot i que Valdés també ha fet aturades de mèrit. Samuel Eto'o, que havia fallat un penal en els compassos inicials, ha fet el gol del triomf en el minut 80.

L'entrenador del Chelsea Jose Mourinho i Roman Abramovitx, propietari del club anglès, han donat el toc de color a la tribuna del Camp Nou. Sobre la gespa, Iniesta, en el lloc del sancionat Deco, i la tornada dels laterals Belletti i Van Bronckhorst han estat les tres novetats en l'onze titular del Barça respecte de l'equip de Vila-real. Els de Rijkaard han començat a tota màquina i, en el minut 3, l'àrbitre Rodríguez Santiago ha xiulat penal en una entrada de Luiz Alberto sobre Iniesta. Un penal bastant dubtós que Eto'o ha xutat al pal dret de la porteria de Riesgo. És el tercer penal que falla el Barça aquesta temporada. L'equip blaugrana ha baixat el ritme del partit i la Reial Societat s'ha tancat en el seu propi camp cedint el control de la pilota. En el minut 17, Ronaldinho ha provat una jugada individual, però el seu xut ha sortit desviat. En el minut 25, els d'Amorrortu han disposat d'una bona oportunitat amb una vaselina de Kovacevic que Valdés ha enviat a córner. Fins al final de la primera meitat, poques accions de mèrit a destacar. Descomptant el penal fallat per Eto'o, el Barça no ha rematat entre els tres pals en els primers 45 minuts de partit. S'avorrien els prop de setanta mil espectadors del Camp Nou en l'inici de la segona meitat perquè el Barça es mostrava molt previsible, sense idees. Rijkaard ha canviat de posició Ronaldinho i Eto'o, situant el camerunès a la punta de l'atac i el brasiler de fals extrem esquerre. A més, en el minut 60, ha donat entrada a Sylvinho en el lloc d'Oleguer. Dos minuts després, la Reial Societat s'ha quedat amb deu homes per l'expulsió de Xabi Prieto per doble amonestació. Tot seguit, els blaugrana han començat a arribar amb perill a la porteria defensada per Riesgo. En el 64, Eto'o ha controlat una passada a l'espai, però el seu xut s'ha estavellat al pal i, en el 67, Puyol ha rematat fora un córner picat des de l'esquerre de l'atac. Després d'un breu parèntesi l'equip ha tornat a la càrrega i, en el 78, Giuly ha disposat de dues oportunitats gairebé consecutives refusades per Riesgo. En el minut 80, Nihat ha estat a punt de fer el 0-1 en una acció aïllada, però Valdés ha fet una gran aturada. En l'acció següent ha arribat el gol d'Eto'o, de cap, aprofitant una pilota pentinada per Márquez a la sortida d'un córner. Valdés ha tornat a estar brillant en una jugada de Nihat en el minut 88. El porter de l'Hospitalet s'ha llançat als peus del davanter turc i ha desfet el perill.