Primera Divisió

El Barça guanya al Bernabéu (1-2) i presenta la seva candidatura al títol

L'equip de Rijkaard va guanyar ahir al camp del Reial Madrid per 1-2 i allarga la seva ratxa de partits sense perdre fins als setze. Amb quatre jornades per disputar, no sembla una utopia pensar en el títol de Lliga. Els gols de Kluivert i Xavi van capgirar el gol inicial de Solari en un partit intens que els blaugrana van merèixer guanyar. Els blancs es van desfer després de l'expulsió de Figo, en el minut 68, i van ser una joguina en mans dels jugadors del Barça, que finalment es van endur els tres punts del Bernabéu.

Overmars, en el lloc del lesionat Luis García, va ser l'única novetat de l'onze inicial de Rijkaard. El Barça i el Reial Madrid van començar estudiant-se mútuament i, de mica en mica, els blancs van anar cedint la iniciativa del joc als blaugrana. La primera bona ocasió la va tenir Xavi, en el minut 9, però el seu xut va sortir desviat. L'equip català controlava el partit, marcava el ritme i els madrilenys esperaven robar una pilota per buscar un contraatac ràpid. En el 20, una falta directa de Ronaldinho va rebotar en la tanca i va anar a córner. I, després d'una falta desviada de Beckham, primer Ronaldinho i després Xavi van fer lluir Casillas. En l'últim quart del primer temps es van canviar els papers. El Reial Madrid, més per coratge que per joc, va assetjar l'àrea del Barça. En el 32, Valdés va blocar una falta picada per Roberto Carlos. En el 36, Puyol va salvar amb la cara una rematada del lateral brasiler, després d'una doble intervenció de Valdés a xuts de Zidane i Figo. I, en el 38, primer el travesser i després Valdés, sota pals, van evitar el gol madridista en un embolic a la sortida d'un córner. Tot just abans de marxar cap als vestidors, Davids va tornar a posar a prova Casillas, però el porter blanc va blocar el seu xut. La primera jugada destacable de la segona part va ser una falta de Roberto Carlos que Valdés va enviar a córner. En el 53, Solari va fer l'1-0. Una pilota sense amo dins de l'àrea la va rematar el migcampista argentí al fons de la xarxa. Rijkaard va fer entrar Luis Enrique i Kluivert en el lloc de Saviola i Overmars. En el 57, Kluivert va fer el gol de l'empat aprofitant una centrada des de l'esquerra de Van Bronckhorst. Aquest gol tan ràpid i l'expulsió de Figo, per dues grogues en el minut 68, van descentrar el Reial Madrid. Altra vegada Kluivert, en el 76, va disposar d'una magnífica ocasió però el seu cop de cap va anar massa alt. En el 83, Motta va substituir Puyol, lesionat. Els últims minuts van ser un atac i gol constant per part del Barça i, en el 86, Xavi va aprofitar una passada espectacular de Ronaldinho per fer el gol de la victòria.