El Barça es desfà de l'Atlètic de Madrid i amplia el seu avantatge al capdavant de la Lliga (4-1)

El Barça de Tito Vilanova camina amb pas ferm cap el títol de Lliga després de derrotar l'Atlètic de Madrid al Camp Nou (4-1). Adriano, Busquets i un doblet de Messi han capgirat el gol inicial de Falcao i quan encara no s'ha acabat la primera volta els blaugrana ja tenen nou punts d'avantatge sobre els "colchoneros" i 13 més que el Reial Madrid.

El Barça de Tito Vilanova camina amb pas ferm cap el títol de Lliga després de derrotar l'Atlètic de Madrid al Camp Nou (3-1). Adriano, Busquets i un doblet de Messi han capgirat el gol inicial de Falcao i, quan encara no s'ha acabat la primera volta, els blaugrana ja tenen nou punts d'avantatge sobre els "colchoneros" i 13 més que el Reial Madrid.

Abans de començar el partit, el Camp Nou ha dedicat un càlid homenatge a tres jugadors exblaugranes molt estimats per l'afició com Deco, Sylvinho i Keita. En un ambient d'eufòria per l'inesperat i sorprenent empat del Reial Madrid contra l'Espanyol, el Barça s'ha vist sorprès per l'atrevit inici de l'Atlètic de Madrid. Disposat a netejar la mala imatge oferta al Bernabéu i demostrar que pot aspirar al campionat, Falcao ho ha deixat clar al minut 8, amb un cop de cap impecable, que no ha estat gol perquè la pilota s'ha estavellat al pal de Valdés.

Falcao avança l'Atlètic

El davanter colombià ha tingut una altra bona ocasió a l'equador del primer temps, però no ha creuat amb precisió la pilota davant de la sortida de Valdés. A l'altra àrea, en canvi, sense notícies d'un Barça imprecís, desconegut i asfixiat per un rival més intens i amb un llibre d'estil bàsic: pressionar, robar i contraatacar. D'aquesta manera ha arribat el 0-1, al minut 31. A la tercera, Falcao ja no ha perdonat i després de desfer-se en velocitat de Busquets i Puyol amb una facilitat insultant ha batut Valdés amb un toc de qualitat amb l'esquerra.

Remuntada abans del descans

El 0-1 podia haver fet molt de mal als blaugranes, que no estaven trobant la manera per crear perill sobre la porteria rival però en una acció aïllada ha arribat l'empat a un. Adriano, que es troba en estat de gràcia, ha fet un autèntic golàs. El brasiler ha definit amb una rosca imparable que ha netejat les teranyines de la porteria de Courtois. Aquesta genialitat d'Adriano ha desfermat el Barça, que s'ha abocat sobre la porteria "colchonera" en els últims minuts de la primera meitat. Piqué i Iniesta han fet treballar Courtois, fins ara pràcticament inèdit i després d'una jugada embolicada, Sergio Busquets l'ha pogut superar just abans del descans. Un resultat que no ha reflectit el que estava passant sobre la gespa.

Messi apareix per sentenciar

En la represa, el Barça ha recuperat la seva millor versió davant un Atlètic que no s'ha assemblat gens ni mica als dels primers 45 minuts. Els de Simeone, encara estabornits pel cruel desenllaç de la primera meitat, s'han vist superats per un líder implacable i decidit a donar un cop d'autoritat a la Lliga. El domini blaugrana ha trobat el premi del gol en el minut 52. Messi, qui si no, ha aparegut per encarrilar la victòria fent el 3-1 amb un xut des de al frontal ajustat al pal. L'argentí ha fet el gol número 89 del 2012 i ha ensorrat les il·lusions de l'Atlètic de treure un resultat positiu.

Tot i que encara quedava més de mitja hora per endavant, l'Atlètic no ha tingut cap capacitat de reacció i ha preferit no prendre més mal contra un Barça que tampoc ha volgut fer més sang. Amb la victòria a tocar, el públic del Camp Nou ha gaudit de valent i ho ha celebrat amb crits irònics de "Mourinho, queda't" i "Per què, per què". En plena eufòria col·lectiva, Messi ha aprofitat un regal de Godín per arrodonir la festa fent el definitiu 4-1. Després de sumar la 15a victòria en 16 jornades, el Barça és virtualment campió d'hivern quan falten tres jornades per al final de la primera volta i només un daltabaix històric pot evitar que aquest Barça guanyi la Lliga.