El Barça debuta amb una victòria sobre el Leche Río Breogán (96-88)

El Barça ha debutat a la Lliga ACB amb una treballada victòria sobre el Leche Río Breogán per 96-88, en un partit que no s'ha decidit fins a l'últim quart. Al descans, els homes de Joan Montes només guanyaven per tres punts de diferència, però el joc col·lectiu dels blaugranes, amb sis jugadors amb 10 punts o més, ha estat decisiu. Bodiroga ha tornat a liderar l'atac blaugrana amb 19 punts, mentre que pels visitants ha destacat la gran actuació de Charlie Bell, amb 33 punts i un gran encert des de la línia de 6,25.

En els altres partits dels equips catalans, el Ricoh Manresa també ha debutat amb una fàcil victòria al Nou Congost per 86-71 contra l'Unelco Tenerife. Els manresans sempre han anat per davant en el marcador i han començat amb bon peu la temporada. Juan Alberto Espil i Albert Oliver, amb 18 i 14 punts, respectivament, han liderat l'atac català, que ha basat el seu triomf en el millor joc col·lectiu, amb cinc jugadors amb 10 o més punts. Pedro Robles, amb 20 punts, ha estat l'únic que s'ha salvat dels visitants, que han fet un partit molt fluix. Menys sort ha tingut el Casademont Girona, que en l'estrena a Fontajau ha perdut contra el Fórum de Valladolid per 77-83. Els 25 punts de Terrell Myers, amb 5 triples anotats, han estat insuficients perquè els gironins sumessin la primera victòria de la temporada. Els gironins han estat incapaços d'aturar Demetrius Alexander, que amb 33 punts ha estat el botxí de l'equip català. I en el partit més destacat de la primera jornada, el Reial Madrid s'ha imposat a l'Estudiantes en el derbi madrileny per 77-68. El matx ha acabat amb una autèntica batalla campal entre els jugadors de tots dos equips, protagonitzada per Felipe Reyes i Rubén Garcés. Finalment s'han calmat els ànims després de l'actuació de la policia.