El Barça de Cruyff va haver de suar per eliminar el Legia de Varsòvia l'any 1989

Com es preveia, el Legia de Varsòvia serà el rival del Barcelona en l'eliminatòria prèvia de la Lliga de Campions. Els polonesos, amb samarreta blanca, van empatar ahir a 1 amb el Vardar Skopje de Macedònia, però com en l'anada havien guanyat per 1 a 3, es van classificar. Ahir va marcar primer el Legia, mitjançant Kurscharski. El macedonis van empatar en la segona part després d'una magnífica acció individual del brasiler Da Silva. El segon entrenador del Barcelona, Andries Joncker, va assistir al partit.

No serà el primer cop que Barça i Legia de Varsòvia s'enfronten en una eliminatòria europea. El primer cop va ser la temporada 89/90, en els setzens de final de la ja desapareguda Recopa d'Europa. El partit d'anada, com passarà aquesta temporada, es va jugar al Camp Nou, i l'eliminatòria no va ser gens fàcil per als homes que aleshores entrenava Johan Cruyff, ja que els polonesos es van avançar en el marcador. Aquell 13 de setembre, els blaugranes van aconseguir empatar, però els va costar molt. Només Ronald Koeman, quan quedaven cinc minuts per al final, va ser capaç de superar el porter polonès. A la tornada, jugada a Varsòvia el 27 de setembre, el Barça estava obligat a marcar, i ho va fer. El danès Michael Laudrup, amb el cap, va classificar els blaugranes per als vuitens de final d'una Recopa que van acabar guanyant a Berna. Hi ha un altre enfrontament entre el Legia i el Barça, però va ser un amistós, l'any 74, i jugat al Camp Nou. El resultat també va ser d'empat a 1.