Barcelona

Educació impartirà cursos de formació professional a 6.000 persones a l'atur

Per combatre l'atur, una de les millors eines és la formació. El conseller d'Educació, Ernest Maragall, ha anunciat la creació, a partir del pròxim curs, del Pla Qualifica't. Es tracta d'un projecte que formarà, en una primera fase, 6.000 persones en atur o en risc d'estar-ho i permetrà validar l'experiència laboral adquirida. L'objectiu és que persones que s'han quedat sense feina rebin una formació adreçada específicament a la formació.

Actualitzat
Ernest Maragall ha afirmat que la creació d'aquest pla és "obligada per combatre l'atur", però ha especificat que no és un projecte temporal sinó que "ha de formar part de l'oferta educativa de Catalunya".

La novetat principal d'aquesta iniciativa és que a partir d'ara les persones desocupades podran rebre una formació adreçada específicament a l'ocupació i, alhora, accedir a la formació reglada i millorar la seva preparació.

El conseller d'Educació ha explicat que seran els centres que ofereixen titulacions d'FP els que hauran d'adherir-se "voluntàriament" al pla per poder oferir aquesta formació i validació pensada per a persones adultes. El projecte s'està provant de manera experimental en deu centres, però hi podrien acabar participant fins a seixanta centres que imparteixen aquests estudis.

El Pla Qualifica't es desenvoluparà també amb la participació del Servei d'Ocupació de Catalunya, amb procediments i actuacions coordinades des de les oficines de treball i els instituts.
Anar al contingut