Barcelona

Educació becarà els estudiants amb ingressos familiars baixos que acabin l'ESO amb un 8

El govern català vol incrementar el nombre d'estudiants que quan acaben l'ensenyament obligatori continuen estudiant. Per fer-ho han impulsat una nova mesura que consisteix a becar els alumnes que superin 4rt d'ESO amb una nota d'un 8 o superior. Un altre requisit serà, però, que provinguin d'una família amb ingressos baixos.

Actualitzat
Els alumnes que acabin l'ESO, treguin una nota d'un 8 o més i disposin d'ingressos familiars baixos podran optar per primer cop a una beca del Departament d'Educació de la Generalitat. Ho ha anunciat el conseller del ram, Ernest Maragall, el qual ha afegit que l'objectiu de la nova línia d'ajuts és reduir el nombre d'alumnes que abandonen els estudis i aconseguir que entre un 85% i un 90% dels alumnes cursin estudis postobligatoris un cop superada l'ESO.

El Departament d'Educació destinarà un milió d'euros a la mesura i cada estudiant rebrà una dotació màxima de 1.200 euros. La nova beca, que es pot sol·licitar fins al 30 de setembre, vol donar més oportunitats per estudiar a aquells alumnes que tinguin un bon rendiment escolar però que els ingressos de la seva família els impulsi a abandonar els estudis.

Es podrà optar a la beca tant si s'escull estudiar el Batxillerat com si els joves s'inscriuen en altres estudis: cicles formatius de Formació Professional, ensenyaments artístics i de disseny o ensenyaments musicals o esportius.
Anar al contingut