L'equip directiu d'Edicions 62 i del Grup 62 i l'exdirector literari Josep Maria Castellet. (Foto: ACN)
L'equip directiu d'Edicions 62 i del Grup 62 i l'exdirector literari Josep Maria Castellet. (Foto: ACN)
Barcelona

Edicions 62 celebra el 50è aniversari

"El mecanoscrit del segon origen", de Manuel de Pedrolo, és l'obra més venuda de l'editorial, que ha publicat 5.000 títols i compta amb 47 premis Nobel en el seu catàleg.

RedaccióActualitzat
"Edicions 62" celebra 50 anys convertida en una editorial emblemàtica que ha publicat 5.000 títols i amb un catàleg de més de 2.000 autors, 47 dels quals són premis Nobel.

"El mecanoscrit del segon origen", de Manuel de Pedrolo, és l'obra més venuda de l'editorial, amb més d'un milió d'exemplars. Al seu catàleg, obres també clau com "Nosaltres, els valencians", de Joan Fuster, la primera que va publicar el 12 de maig del 1962. És el primer títol per a una editorial que van crear Max Cahner i Ramon Bastardes, i que va haver de superar l'objectiu del govern del moment, que volia arraconar el català com un fet provincià.

Josep Maria Castellet, un altre històric de l'editorial, ho va recordar en declaracions al programa "Sentits", de Catalunya Informació: "Volien mantenir-ho com una cultura provinciana, on l'ideal seria que els escriptors catalans escrivissin en català per a un públic i si podia ser que parlessin de Catalunya, de la sardana i del folklore. I jo crec que per això vam tenir dificultats en l'edició de llibres estrangers que ens vam posar immediatament a traduir".

Edicions 62 ha commemorat aquest dijous l'aniversari amb un acte central a CaixaForum, on hi han assistit personalitats com el president Artur Mas, a més d'escriptors i editors. També s'ha editat un catàleg especial amb la coberta il·lustrada de Jaume Plensa i a l'octubre s'inaugurarà una exposició.

Anar al contingut