A la zona s'hi acumulen deixalles i barraques

Dues persones moren en una barraca de Montcada després d'encendre un foc per escalfar-se

Els Mossos expliquen que no hi ha signes de violència i tot apunta a una intoxicació per manca de ventilació

RedaccióActualitzat

Dues persones d'uns 40 anys han mort, aquest diumenge, en una barraca situada a la llera del riu Besòs, en el municipi de Montcada i Reixac, al Vallès Occidental.

L'infrahabitatge és al marge esquerre, a prop de la carretera de la Roca, en una zona on s'acumulen residus i "diverses barraques il·legals on es refugien persones sense llar", segons han explicat fonts de l'Ajuntament. 

En tot l'assentament hi fan vida unes 400 persones. Algunes hi viuen, d'altres només hi van per tenir cura de l'hort i d'alguna caseta on desar les eines. Tal com ha pogut saber TV3, aquest darrer seria el cas de la parella que ha mort:


Laura Campos, alcaldessa de Montcada i Reixac, ha denunciat que a banda i banda del Besòs s'hi viuen situacions de vulnerabilitat i infrahabitatge. Voldrien dignificar la zona amb un projecte conjunt amb el Consorci del Besòs. 

També ha demanat ajuda als governs espanyol i català per fer-hi front. Campos ha dit que el barraquisme és "una olla a pressió" social i mediambiental que "més tard o més d'hora ens esclatarà a totes les administracions a la cara".

Les dues morts han passat en una barraca del marge esquerra del Besòs

Els Mossos d'Esquadra investiguen la causa de les dues defuncions, que els primers indicis apunten que hauria estat la inhalació de monòxid de carboni després d'encendre un foc amb fustes per escalfar-se.

TV3 ha pogut confirmar a través de familiars que la parella que ha mort no vivia a la barraca. Utilitzaven la caseta per guardar els estris dels horts, també en situació irregular, que hi ha a la zona.

Han explicat que la parella vivia a Santa Coloma de Gramenet, que van estar treballant a l'hort i van decidir passar la nit a la caseta. Haurien fet un foc dins d'un bidó metàl·lic amb fustes, dins d'un espai amb molt poca ventilació i haurien mort intoxicats pel fum, segons la hipòtesi més plausible. 

Ara per ara, fonts policials han explicat que en el lloc dels fets "no hi havia indicis de criminalitat".

La policia catalana va rebre l'avís passats dos quarts de quatre, després que una persona va veure que sortia fum d'una de les barraques, que estava tancada.

Es dona la circumstància que la setmana passada la Coordinadora Veïnal de l'Eix del Besòs va reclamar, en una entrevista a l'Agència Catalana de Notícies (ACN), inversions per combatre la pobresa i la delinqüència a la zona.

ARXIVAT A:
Pobresa
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut