Dos morts per un incendi en un camp de refugiats superpoblat de Lesbos
Una dona i un nadó han mort a causa de les flames al camp de refugiats de Mória (REUTERS)

Dos morts per un incendi en un camp de refugiats superpoblat de Lesbos

12.000 migrants viuen en condicions inhumanes al camp de refugiats de Mória, a l'illa grega de Lesbos, que té capacitat per a 3.000 persones

RedaccióActualitzat

Almenys dues persones han mort en un incendi aquest diumenge al camp de refugiats superpoblat de Mória, a l'illa grega de Lesbos. Es tracta d'una dona i un nen, segons informa l'Agència de l'ONU pels Refugiats (ACNUR):


És un dels camps més massificats de Grècia. Malgrat tenir capacitat per a 3.000 persones, hi viuen més de 12.000 migrants en condicions deplorables, en tendes i barracons.

La desesperació ha provocat enfrontaments amb la policia


Disturbis entre els migrants i la policia

L'incendi s'ha declarat al centre de recepció i identificació del camp i s'hauria propagat des de dos punts diferents. Dins del perímetre del centre de detenció ha començat un dels incendis i al cap de 20 minuts hi ha hagut un altre foc en un barracó.

Un dels focs s'ha originat en un barracó


La desesperació dels migrants ha derivat en aldarulls i la policia ha acabat intervenint amb gasos lacrimògens. El foc ha estat apagat des de l'aire, en avió, i el centre d'internament ha estat evacuat.


Condicions inhumanes i cada vegada més migrants

La situació en aquests camps és límit perquè els refugiats hi queden atrapats per uns procediments d'asil que no donen sortida a les nombroses peticions, que s'acumulen. Diferents ONGs han denunciat repetidament les condicions inhumanes dels migrants que malviuen en aquests camps.

Els migrants queden atrapats i viuen en condicions inhumanes


Els darrers mesos s'ha incrementat el nombre de refugiats que arriben a Lesbos procedents de Turquia. Més de 32.000 migrants han arribat a Grècia aquest any, segons l'Organització Internacional per les Migracions (OIM). Almenys 38 persones han mort des de l'1 de gener a la zona oriental del Mediterrani.

32.000 migrants i refugiats han arribat a Grècia el 2019

ARXIVAT A:
MigracionsRefugiats
Anar al contingut