Dos morts i 21 ferits en un tiroteig en un bar gai i una zona d'oci nocturn a Oslo

La policia ha detingut el presumpte autor de l'atac, que s'investiga com a acte terrorista

RedaccióActualitzat

El que havia de ser una jornada festiva s'ha convertit en un dia de dol. Dues persones han mort tirotejades de matinada en un club nocturn d'Oslo, a la capital de Noruega, en un assalt que la policia investiga com un atac terrorista

Després de l'atac al club nocturn, un bar emblemàtic de la comunitat LGTBI, l'assaltant s'ha dirigit a dos locals més, un club de jazz i un establiment de menjar ràpid, on també ha disparat diversos trets. Una vintena de persones han resultat ferides en els tres atacs, la meitat de gravetat.

La policia han detingut una persona com a presumpte autor de l'atac i li han requisat les dues armes que portava. Els agents creuen que és l'únic implicat en el tiroteig i n'investiguen els motius.

En l'atac han mort dues persones i una vintena ha quedat ferides, la meitat greus (Reuters/NTB)
La policia creu que l'assaltant actuava sol (Reuters/NTB)

Es tracta d'un ciutadà noruec d'origen iranià i que ja era conegut per la policia. L'investigaven des de l'any 2015 i sospitaven que podia ser un islamista radicalitzat. Està acusat d'homicidi, intent d'homicidi i acte terrorista.

La comunitat LGTBIQ+, consternada, ha suspès els actes de celebració de la Pride
La comunitat LGTBIQ+, consternada, ha suspès els actes de celebració de la Pride (Reuters/Javad Parsa)

El primer ministre noruec, Jonas Gahr Stoere, ha qualificat el tiroteig d'"atac terrible contra persones innocents". La capital s'ha llevat perplexa per l'atac i la policia patrulla armada pels carrers.

Un dels locals on hi ha hagut l'atac és el London Pub, un popular bar gai. Centenars de ciutadans hi han anat aquest dissabte per deixar-hi flors i fer una vetlla en silenci per les víctimes.

L'assaltant ha disparat contra la gent que hi havia en un pub, un local de jazz i un restaurant (Reuters/NTB)

Seguint les recomanacions de la policia, els organitzadors de la Pride d'Oslo, la desfilada de l'orgull gai, han cancel·lat tots els actes previstos per a aquest cap de setmana.

ARXIVAT A:
LGTBIQ+Noruega
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut