Efectius dels Bombers buscant documentació de les víctimes del veler embarrancat
Efectius dels Bombers buscant documentació de les víctimes

Dos morts en embarrancar un veler al Port de la Selva

Salvament Marítim ha rebut l'avís cap a tres quarts d'una de la matinada, però quan hi han arribat els serveis d'emergència no han pogut fer res per salvar-los la vida

RedaccióActualitzat

Dos homes han mort quan el veler en què anaven ha embarrancat a uns 30 metres de la costa, a prop de Cap de Bol, entre el Port de la Selva i Llançà, a l'Alt Empordà.

Salvament Marítim ha rebut l'avís aquesta matinada, cap a tres quarts d'una.

Es tracta d'un veler francès, però no se'n sap encara la procedència. Els dos tripulants han estat localitzats, sense vida, a l'aigua. Les han tret fins a les roques, on se'ls ha fet maniobres de reanimació, però han estat infructuoses. Un helicòpter els ha traslladat a terra.

Hi han intervingut la Guàrdia Municipal del Port de la Selva, dues unitats del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) i els Bombers de la Generalitat, amb dues dotacions.

"Hem hagut d'esperar l'arribada de l'helicòpter de Salvament Marítim per poder-los evacuar i les fortes ratxes de vent, de més de 90 quilòmetres per hora, han dificultat aquestes tasques", ha explicat l'alcalde del municipi, Josep Maria Cervera.

Imatge del veler que ha patit l'accident en què han mort dues persones al Port de la Selva
A la zona hi havia un avís activat per onades de més de dos metres i mig (ACN/Gemma Tubert)

La hipòtesi dels fets

La Guàrdia Civil s'han fet càrrec de la investigació i de les diligències judicials per a la seva identificació.

Tant l'alcalde del Port de la Selva com fonts de la Guàrdia Civil, ha assegurat que per ara es desconeix el motiu què ha pogut dur el veler fins a la zona de l'illot del Cap de Bol.

Amb tot, algunes hipòtesis han apuntat que és possible que l'embarcació estigués amarrada a la zona de Llançà i que l'àncora es trenqués. El vent i el fort onatge podria haver arrossegat el veler fins al punt on finalment ha quedat atrapat.

A la zona hi bufa vent fort de tramuntana. Aquesta matinada s'ha registrat un cop de fins a 91 quilòmetres per hora.

A més, estava activat un avís per onades de més de dos metres i mig a l'Alt Empordà.

Està previst que agents de la unitat subaquàtica de la Guàrdia Civil revisin la zona i el veler per cercar més indicis del succés.

Restes de l'embarcació
Restes de l'embarcació (ACN)
Anar al contingut