Una família de Dubai passa el control d'immigració a l'aeroport JFK de Nova York. Reuters
Washington

Dos iraquians que havien treballat pel govern i l'exèrcit dels EUA, primers afectats per les mesures de Trump

RedaccióActualitzat

Ciutadans iranians, iraquians i libis que tenien previst entrar avui mateix als Estats Units han estat els primers a patir en pròpia pell les mesures de restricció d'accés que ha imposat Donald Trump.

Dos ciutadans iraquians estan detinguts a l'aeroport John F. Kennedy. Tots dos tenen els visats per entrar al país i, a més, es tracta d'un extreballador del govern nord-americà i del marit d'una treballadora d'una empresa de seguretat que treballa per l'exèrcit. Els seus advocats han denunciat la situació davant la cort federal de Brooklyn. 

A Teheran hi ha hagut desenes de persones que no han pogut embarcar en vols amb destinació als Estats Units, malgrat tenir els bitllets i els visats en regla. Els responsables de les agències de viatge diuen que han rebut instruccions de les companyies aèries que fan trajectes entre els dos països (Emirates, Turkish Airlines i Etihad Airways) per deixar de vendre bitllets als ciutadans iranians, tinguin o no tinguin visat.

La decisió del govern de Trump també afecta, de retruc, tercers països on hi havia ciutadans dels set països en trànsit cap als EUA. A Egipte, a una família iraquiana amb dos fills se li ha impedit agafar un vol en direcció a Nova York que sortia del Caire. Els quatre membres de la família tenien bitllets d'un vol d'EgyptAir des de fa dies, però el nou decret de Donald Trump que prohibeix l'entrada als EUA als ciutadans de l'Iraq els ha impedit viatjar-hi. Segons la família, ja tenien els visats per entrar al país.

Els estudiants i els investigadors estrangers en universitats nord-americanes són un altre col·lectiu que es pot veure més afectat per les noves normatives d'entrada al país. Una noia iraniana que cursa estudis de Gestió a Califòrnia i que estava de vacances al seu país ha vist com li han anul·lat el vol a Los Angeles previst pel 4 de febrer.

El Canadà denuncia que ciutadans amb doble nacionalitat canadenca i iraniana també han vist com se'ls impedia l'entrada als Estats Units. 
 

Anar al contingut