Solsonès

El foc de Lladurs amenaça 50.000 hectàrees de bosc al Solsonès

El foc avança a la comarca del Solsonès, també pendents de l'incendi de Castellar de la Ribera, que ha cremat unes 400 hectàrees i està estabilitzat

RedaccióActualitzat

Les flames que avancen a la comarca del Solsonès són les que més preocupen ara mateix, perquè les condicions de calor extrema i baixa humitat són les pitjors. I hi ha diferents focus. "Generen molta inquietud, particularment el de Lladurs, que és on ara estem bàsicament enfocats", ha explicat aquest dijous al vespre el conseller de l'Interior, Joan Ignasi Elena.

No és un incendi que afecti gaire superfície --no arriba al centenar d'hectàrees afectades--, però és una zona escarpada i que té un potencial "enorme" per cremar, segons Bombers. Concretament, fins a 50.000 hectàrees. Per això és on posen més esforços per poder-lo estabilitzar. Hi treballen 43 dotacions de bombers.

La causa del foc probablement va ser un llamp dels 500 que van caure amb la tempesta elèctrica d'aquest dimecres.

Al focus de Castellar de la Ribera està estabilitzat. Ho han anunciat els bombers aquest divendres al matí. Els Agents Rurals informen que l'afectació, segons dades provisionals, seria ara un perímetre de 400 hectàrees.

Els llamps de dimecres

Al Solsonès preocupen molt els 500 llamps de la tempesta seca que van caure aquest dimecres en aquesta zona, cadascun dels quals pot generar un nou focus, per les altes temperatures.

Per tot això ara els bombers hi destinen més esforços, aprofitant que ja hi ha menys incertesa en els altres dos grans incendis, el d'Artesa de Segre i el de Corbera d'Ebre.

Un helicòpter de Bombers carregant aigua en una bassa, aquest dijous a Castellar de la Ribera (ACN)


Els mitjans que hi han desplegat els Bombers

A Castellar de la Ribera hi treballen 40 dotacions terrestres, amb el suport durant tot el dia dels mitjans aeris que dimecres no hi van poder treballar, com ara avions de vigilància i atac, que poden transportar 3.000 litres d'aigua.

A Castellar, com a Lladurs, també hi col·laboren els veïns i diverses associacions de defensa forestal, ADF, de la comarca. També hi són les dues seccions de la Unitat Militar d'Emergències destinades en aquests moments a Catalunya.

Les flames han cremat una granja de porcs, Can Mas, a Castellar de la Ribera, i altres masos han quedat envoltats pel foc.

Els veïns de Castellar han explicat a TV3 que aquest dimecres van haver de lluitar contra el foc pel seu compte, sense l'ajuda dels bombers.

 

ARXIVAT A:
Incendis
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut