360 hectàrees afectades per l'incendi forestal a Corbera d'Ebre
L'incendi de Corbera d'Ebre, a la Terra Alta, ja ha cremat 360 hectàrees

Els Bombers controlen l'incendi de Corbera d'Ebre

L'incendi ha cremat unes 400 hectàrees de de dimecres

RedaccióActualitzat

L'incendi que crema a Corbera d'Ebre, a la Terra Alta, s'ha pogut controlar aquest divendres després de gairebé dos dies cremant.

Ha afectat 400 hectàrees. Els bombers l'han aconseguit estabilitzar de matinada i ja han pogut enviar efectius als altres focs que cremen al país.

El foc continua actiu, però ha baixat d'intensitat. L'incendi va començar dimecres cap a les 3 de la tarda i es va complicar per les altes temperatures de fins a 40 graus i el vent de marinada, que va deixar de bufar a la nit, mentre s'hi mantenien 53 dotacions terrestres. Durant tot el dijous també hi van treballar una cinquantena de dotacions ajudades per mitjans aeris.

Dels tres fronts que té el foc, el flanc dret es va poder aturar en direcció al parc eòlic, gràcies a camins i a les pistes d'accés que van fer de tallafoc.

El foc que afectava un parc eòlic de la zona s'ha pogut aturar (CCMA)

El flanc central les flames van saltar dimecres al vespre la carretera TV-7333 entre la Fatarella i Vilalba dels Arcs.

Segons els bombers, aquest incendi tenia potencial per afectar 8.000 hectàrees. Sortosament, Les flames no han amenaçat cap nucli habitat ni cap mas dispers, i per això no s'ha hagut de fer cap desallotjament.

Es tracta d'un foc majoritàriament forestal i d'alguns conreus. Aquests camps també han servit de tallafocs.

Els bombers demanen als pagesos que no vagin a comprovar com han quedat les finques per evitar desplaçaments innecessaris.


Bombes de la Guerra Civil

Durant la tarda s'han sentit algunes explosions d'artefactes que hi ha enterrats a la zona de les Campines, escenari fa 84 anys de combats de la batalla de l'Ebre, durant la Guerra Civil. Els bombers han hagut de prendre precaucions extraordinàries.

A la zona de Corbera d'Ebre s'ha registrat una humitat molt baixa combinada amb temperatures de gairebé 40 graus i vent de marinada. Tot plegat, en un episodi de focs simultanis a Catalunya, com ara el d'Artesa de Segre.

 

ARXIVAT A:
IncendisBombers
Anar al contingut