Una iguana en captivitat (Foto: Flickr / photostream)
Les iguanes poden fer 10 quilos i arribar als dos metres de llarg. (Foto: Flickr / photostream)
Olot

Dos buscadors de bolets troben una iguana de més d'un metre de llarg a la Garrotxa

Van sortir a buscar bolets però van acabar trobant una iguana de més d'un metre de llarg. La troballa va tenir lloc en una zona boscosa de la Garrotxa, en el terme municipal de Montagut i Oix, i van lliurar l'animal als agents rurals. Els tècnics creuen que el rèptil va ser adquirit com a mascota amb unes mesures molt reduïdes a les actuals i que, amb el pas del temps, el propietari la devia abandonar de forma irresponsable en el bosc. L'alliberament d'animals exòtics està prohibit i és un fet punible.

Actualitzat
Els buscadors de bolets van trobar el rèptil en ple espai d'interès natural de l'Alta Garrotxa i van traslladar el rèptil al Centre de Recuperació de Fauna de Torreferrussa. Posteriorment, s'ha derivat al Centre de Recuperació d'Amfibis i Rèptils de Catalunya a Masquefa.

Les iguanes són herbívors procedents d'Amèrica Central que poden fer 10 quilos i arribar als dos metres de llarg des del cap fins a la cua. A Europa són populars com a mascotes i es poden adquirir en centres o botigues especialitzades sempre que estiguin associades a un document CITES.

Anar al contingut