Imatge d'arxiu de bombers treballant en un servei a Rubí (Europa Press/Pau Venteo)

Dones aspirants a bomberes denuncien que els fan treure els sostenidors a la prova mèdica

Interior, que ha rebut set queixes formals després de rebre una carta anònima, demanarà responsabilitats al facultatiu i l'empresa externa encarregada de les proves

Actualitzat

El Departament d'Interior ha rebut la queixa formal d'almenys set dones que denuncien que, a la prova mèdica de les oposicions al cos de Bombers, els van fer treure els sostenidors. La denúncia, com va avançar la Cadena SER, va arribar al departament a través d'una carta anònima.

A la carta es relata que durant la revisió mèdica una vintena d'aspirants van haver de treure's els sostenidors durant un electrocardiograma, la qual cosa les va fer sentir "molt incòmodes".

Ara la conselleria ha contactat amb l'empresa, que era externa, perquè identifiquin el facultatiu responsable de fer l'electrocardiograma. Interior anima a denunciar tothom que s'hagi vist en una situació incòmoda i assegura que, si hi va haver irregularitats, es depuraran responsabilitats. 

La carta, recollida per l'emissora, diu que representa una cinquantena d'afectats, i es denuncien altres irregularitats com ara que en algunes proves puntuables hi va haver confusió amb els codis que identifiquen cada opositor i que s'han trobat notes intercanviades entre aspirants. També critiquen que els criteris d'eliminació de la prova de conducció de camió no s'han aplicat per igual a tots els candidats.

 

ARXIVAT A:
FeminismeGeneralitat de CatalunyaBombersDrets laborals
Anar al contingut