Els exconsellers, Joaquim Forn i Dolors Bassa  (Reuters/Nacho Doce)
Els exconsellers Joaquim Forn i Dolors Bassa (Reuters/Nacho Doce)

Dolors Bassa podrà sortir de la presó per cuidar un familiar i Quim Forn, per treballar

Amb aquests dos exconsellers, ja són cinc els condemnats per la sentència del procés que poden sortir de la presó unes hores entre setmana

Actualitzat

L'exconsellera de Treball i Afers Socials Dolors Bassa i l'exconseller d'Interior Joaquim Forn podran sortir de la presó durant unes hores al dia.

Així ho han decidit les juntes de tractament de les presons de Puig de les Basses i de Lledoners, on compleixen condemna, que han acordat aplicar-los l'article 100.2 de la llei penitenciària.

Bassa podrà sortir tres dies a la setmana, entre setmana, durant vuit hores, per cuidar un familiar d'edat avançada.

En el cas de Forn, se li permet sortir per treballar durant dotze hores i mitja, cinc dies a la setmana.

Amb aquests dos exconsellers, ja són cinc els condemnats per la sentència del procés del Tribunal Suprem en aquesta situació, després de Sànchez, Cuixart i Forcadell; una decisió que la Fiscalia de moment no ha recorregut, i que en última instància hauria de decidir l'Audiència de Barcelona.

Aquest dimecres la junta de tractament de la presó de Mas d'Enric, a Tarragona, va decidir que l'expresidenta del Parlament Carme Forcadell podrà sortir de la presó durant 9 hores tres dies a la setmana en aplicació de l'article 100.2 de la llei penitenciària per fer voluntariat i tenir cura d'un familiar.

La setmana passada, la junta de tractament de Lledoners va concedir permís també a Jordi Cuixart i Jordi Sànchez.

Aquest dijous el president d'Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, ha sortit de la presó per primera vegada per anar a treballar a la seva empresa, Aranow, dedicada a la fabricació de màquines d'envasar. Cuixart va ser condemnat per sedició al judici del procés al Tribunal Suprem.

L'article 100.2 està a mig camí entre el segon grau penitenciari, que és el més generalitzat i permet sortir de permís 36 dies cada any si s'ha complert una quarta part de la condemna, i el tercer grau, que permet anar a la presó només a dormir.

S'aplica majoritàriament a presos que tenen el segon grau i permet que el pres es vagi incorporant progressivament al medi obert. De mitjana, uns 400 interns passen per aquesta situació cada any.

 

ARXIVAT A:
Dolors BassaJoaquim FornJudici procés
Anar al contingut