Pla mig del promotor musical i fundador de Doctor Music, Neo Sala, a la 29a Trobada Empresarial del Pirineu. Imatge del 14 de juny del 2018. (Horitz…
Pla mig del promotor musical i fundador de Doctor Music, Neo Sala, a la 29a Trobada Empresarial del Pirineu. Imatge del 14 de juny del 2018. (Horitzontal)

Doctor Music no tanca la porta a noves edicions del festival d'Escalarre després del 2019 però no amb periodicitat anual

Actualitzat

ACN La Seu d'Urgell.-La promotora Doctor Music no tanca la porta a organitzar noves edicions del festival d'Escalarre (Pallars Sobirà) més enllà de l'edició commemorativa que se celebrarà els dies 12, 13 i 14 de juliol del 2019, tot i que en cap cas la intenció seria recuperar un festival amb periodicitat anual, segons ha assenyalat el promotor musica i fundador de Doctor Music. L'edició del 2019, sota el nom de Reincarnation Edition, té un pressupost de 18 milions d'euros, generarà una inversió al territori de 12 milions d'euros, comptarà amb les actuacions d'un centenar de grups i artistes -malgrat que fins a la tardor no es donaran a conèixer els primers noms-, i hi treballaran unes 4.000 persones, segons ha explicat Sala en el marc de la 29a edició de la Trobada Empresarial al Pirineu, que se celebra a la Seu d'Urgell. La promotora, que espera l'afluència d'unes 50.000 persones, ja té llogats pràcticament la totalitat dels terrenys de les Valls d'Àneu, en concret 153 de les 155 hectàrees que acolliran el festival.

De la mateixa manera que les quatre edicions celebrades els anys 1996, 1997, 1998 i 2000, Neo Sala ha manifestat la voluntat de la promotora perquè el Doctor Music Reincarnation Edition "marqui un abans i un després" i "deixi el llistó molt alt". El promotor lleidatà ha explicat la decisió de tirar endavant l'edició commemorativa del 2019 ha estat en bona part després d'escoltar el clam, en aquest sentit, dels alcaldes, empresaris i de veïns de les Valls d'Àneu. Neo Sala ha manifestat que la voluntat és que el Doctor Music Festival Reicarnation Edition tingui un impacte "positiu" al territori i serveixi per dinamitzar l'economia de les Valls d'Àneu, no només durant tres dies sinó que esdevingui un projecte de futur que atregui un turista d'un caire "energètic i espiritual". Per això, la promotora aposta per oferir durant el festival un model d'alimentació saludable, amb la implicació dels productors locals, sobretot joves, amb l'objectiu de donar a conèixer als assistents carn, làctics o altres productes de la zona de tipus "orgànic", "saludables" i "sans". "Volem que la gent pugui guanyar-se la vida al Pallars i no hagi de marxar", ha remarcat Sala. En la seva intervenció a la Trobada Empresarial al Pirineu i davant uns 580 empresaris i polítics, Neo Sala ha fet un repàs de la trajectòria de la promotora musical Doctor Music fundada el 1982, així com de les quatre edicions del festival d'Escalarre. Sala ha dit que "mai m'he sentit com un empresari" sinó que "sóc promotor i organitzo concerts".Doctor Music formalitza les primeres 500 reserves pel festival d'Escalarre i entrega els pagares a una desena d'hotelsSegons va avançar aquesta setmana l'ACN, la promotora Doctor Music ha entregat aquesta setmana els primers pagarés a d'establiments turístics d'Esterri d'Àneu per les reserves ja fetes pel festival d'Escalarre que tindrà el juliol del 2019 a les Valls d'Àneu. Les primeres reserves, unes 500, s'han fet a una desena d'hotels de la considerada zona zero (Esterri d'Àneu). Pròximament s'ampliaran les reserves a la zona perifèrica (la Guingueta d'Àneu, Espot i València d'Àneu) fins a arribar a les 3.500 places. Les reserves s'han fet des del 27 de juny al 21 de juliol de l'any que ve. Pel que fa als dies estrictes del festival els hotelers han pogut escollir entre deixar-les lliures per clients propis o deixar que la promotora les inclogui en paquets exclusius. Pels responsables dels establiments l'entrega dels pagarés és una ''garantia i una evidència més'' que el festival es farà. Algunes de les places hoteleres, bàsicament pels artistes que vindran a actuar, s'hauran de reservar a comarques veïnes com la Val d'Aran o l'Alt Urgell donat que el Pallars no disposa d'un volum ampli de places de quatre i cinc estrelles.

Anar al contingut