Barcelona

Dispositiu policial per treure els manters del port, que marxen a la Barceloneta

Els manters desallotjats consideren que el dispositiu no és una solució perquè el que cal són feines regularitzades

RedaccióActualitzat

La Guàrdia Urbana i la Policia Portuària han desplegat un dispositiu conjunt per retirar la venda ambulant de la zona del passeig de Colom de Barcelona.

Després de la intervenció dels cossos de seguretat, al Portal de la Pau no hi havia ni rastre dels manters que habitualment hi ha a la zona. La Policia Portuària i la Guàrdia Urbana han col·locat diversos vehicles en els punts on normalment es col·loquen els manters. El dispositiu es mantindrà de forma permanent en el mateix lloc.

 

Policia Portuària i Guàrdia Urbana han actuat conjuntament 

 

Per als manters, com Ousmane Diop, dispositius com el d'aquest dimecres no són una solució:

"Quan la policia ve, anem cap a un altre costat, no ens podem quedar així, sense menjar, sense pagar el lloguer, no podem dormir al carrer. // La solució seria tenir papers per poder treballar."

 

De fet, molts manters desallotjats del passeig de Colom s'han desplaçat simplement al passeig Joan Borbó de la Barceloneta, on s'han sumat a les paradetes que ja hi ha habitualment atretes pels turistes. Aquest dimecres n'eren centenars.

 

Al passeig Borbó s'hi han acumulat els manters habituals i els desplaçats

 

Els manters consideren que el dispositiu ha estat una acció electoralista que només desplaça la venda ambulant a altres zones. Segons ells, la solució del problema requereix que els manters puguin accedir a llocs de treball regularitzats.

 

La solució no és policial, segons els manters, que demanen treballar legalment

 

Els restauradors de prop del Museu d'Història de Catalunya han resolt el problema que els suposava la presència de manters just davant de les seves terrasses amb l'ampliació de la zona de taules a l'altra banda del carrer, segons Àngel Miquel Castarnado, responsable del restaurant La Gavina:

"Passen al matí amb les seves coses però ja no ens afecta. De vegades hi ha algú que es passa de llest i es queda pel mig, però hi ha acord, en parlem i es mouen."

 

L'operatiu d'avui és una rèplica del sistema que ja es va fer a l'hivern a la plaça Catalunya, i es manté de forma estable.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ARXIVAT A:
Policial
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut