El líder de l'oposició, Jeremy Corbyn (Reuters)
El líder de l'oposició, Jeremy Corbyn (Reuters)
Londres

Dimiteixen tres integrants més del govern a l'ombra de Corbyn, i ja en són 15

La quinzena de dimissionaris acusen el líder de l'oposició de falta de lideratge i d'haver fet un mal paper en la defensa de quedar-se a la UE, però Corbyn declara que no pensa dimitir

RedaccióActualitzat

Al Regne Unit, la victòria del Brexit en el referèndum de dijous ha sumit els dos principals partits en crisis internes. El Partit Conservador, en el govern, busca un nou líder després de la dimissió anunciada pel seu dirigent i primer ministre, David Cameron. I en el Partit Laborista, la victòria del Brexit ha causat, fins ara, la dimissió de quinze integrants de l'equip de Jeremy Corbyn, al qual acusen de falta de lideratge i d'haver fet un mal paper en la defensa de quedar-se a la UE.

Els últims tres a dimitir i que s'uneixen als 12 que ja van dimitir diumenge són el portaveu laborista per a les Forces Armades, Toby Perkins; la números dos d'Exteriors de la formació, Diana Johnson, i la responsable de societat civil, Anna Turley. També ha presentat la dimissió Stephen Kinnock, el secretari parlamentari de la portaveu d'Empresa i Innovació del partit, Angela Eagle, tot i que no integra el govern a l'ombra del líder de l'oposició.

Les primeres dimissions es van produir després que Corbyn retirés del seu equip el portaveu d'Exteriors, Hilary Benn, una de les figures més destacades de la formació.

La cap de política sanitària dels laboristes, Heidi Alexander, --una de les dimissionàries-- va reclamar obertament en un comunicat la renúncia de Corbyn dirigint-se d'aquesta manera al mateix cap laborista: "Per molt que respecti els teus principis, no crec que estiguis capacitat per oferir al teu país les respostes que necessita i crec que cal un canvi de lideratge a l'hora de formar un nou govern."

Entre els dimissionaris també hi ha la responsable de Transports, Lilian Greenwood; la de Joventut, Gloria de Piero; la d'Educació, Lucy Powell; el de Medi Ambient, Kerry McCarthy, i el portaveu per a Escòcia, Ian Murray.

Corbyn diu que no pensa dimitir

Amb aquestes dimissions augmenten les pressions perquè Corbyn presenti la dimissió. Tot i això, el líder laborista des del setembre, i que té el suport de les bases, ja ha declarat que no pensa dimitir.

Precisament, el Partit Laborista debat aquest dilluns una moció de confiança de Corbyn, però el líder laborista ja avançat que si es fes una nova elecció per escollir un nou líder tornarà a presentar-s'hi.

Anar al contingut