Barcelona

Dimarts es convocaran oposicions a mestres i professors amb 2.000 places més de les previstes

El govern català aprovarà aquesta setmana convocar oposicions per cobrir 6.740 places per a personal docent. Són 2.200 places més de les previstes inicialment amb l'objectiu de reduir amb més rapidesa la xifra d'interins, com demana la comunitat educativa. La mesura es considera un gest de la conselleria cap al sector, molest amb els últims informes sobre l'estat de salut de l'ensenyament i amb la futura Llei d'educació catalana, que ha motivat la jornada de vaga prevista per al 14 de febrer.

Actualitzat
Educació es proposa donar resposta a una de les principals reclamacions del sector: reduir l'interinatge. Si el curs passat el 24% dels professors eren interins, aquest curs representen el 16% del total. Amb aquesta nova convocatòria de més de 6.000 places s'intenta que els docents en situació d'interinatge representin, el curs vinent, només un 10%.

De les places que sortiran a concurs aquest any, 5.570 són per a mestres de primària i unes 1.100, per a professors de secundària i formació professional. Respecte a l'any passat, doncs, surten encara més places per normalitzar la situació a Primària. En la convocatòria d'enguany s'oferiran també 106 places per a professorat d'escoles oficials d'idiomes i 98 per a docents de tallers d'arts plàstiques i disseny.

Amb l'actual convocatòria pública de 6.740 places per a personal docent, la d'aquest 2008 es converteix en la segona més important dels últims anys, darrere la del 2007.
Anar al contingut