L'estafa feia servir WhatsApp per captar víctimes
L'estafa feia servir WhatsApp per captar víctimes
Lloret de Mar

Deu detinguts per estafar per WhatsApp amb el mètode del "fill en dificultats"

Els delinqüents enviaven missatges des d'un telèfon desconegut i no contactaven mai per telèfon amb les víctimes

La Policia Nacional ha detingut entre Lloret de Mar i Girona deu persones acusades de formar una organització criminal dedicada a les estafes a través del mètode del "fill en dificultats".

Els delinqüents es feien passar per fills que demanaven diners a través d'un missatge de WhatsApp d'un número desconegut dient que el seu mòbil s'havia fet malbé i havien de posar-s'hi en contacte des de, suposadament, el d'un amic.

A través dels missatges se'ls demanaven transferències urgents d'entre 2.500 i 3.000 euros. Els detinguts evitaven fer trucades telefòniques perquè no els descobrissin.

L'actuació policial va posar-se en marxa després que el cos rebés nombroses denúncies relacionades amb el mateix modus operandi. A hores d'ara, la investigació continua oberta i no es descarten noves detencions.

Mostra de l'intercanvi de missatges entre delinqüents i un dels estafats
Mostra de l'intercanvi de missatges entre delinqüents i un dels estafats (Policia Nacional)

Una trama ben organitzada

Precisament aquest dilluns els Mossos d'Esquadra alertaven que aquest tipus d'estafa continuava activa i que calia desconfiar de qualsevol SMS o whatsapp de números desconeguts en què un familiar ens demana diners.

La majoria d'arrestats per la Policia Nacional són de Lloret de Mar. Entre els deu integrants de l'organització, hi ha el presumpte encarregat de la captació de joves d'entre 20 i 30 anys per dur a terme aquestes estafes.

Els captats feien de "mules", és a dir, rebien els diners de les estafes a les víctimes a canvi d'una compensació econòmica. Així es dificultava poder seguir el rastre dels diners i la identificació dels estafadors. També demanaven a les víctimes que fessin pagaments fraccionats amb el mateix objectiu.

 

ARXIVAT A:
PolicialWhatsApp
Anar al contingut