L'autobús segrestat ha quedat completament calcinat

Detingut el conductor d'un autobús escolar amb 50 alumnes per calar-hi foc a Milà

La policia ha aconseguit rescatar-ne tots els menors, però una dotzena han hagut de ser atesos per intoxicació de fum

RedaccióActualitzat

La policia ha detingut el conductor d'un autobús escolar als afores de Milà, després de segrestar-lo i calar-hi foc. Hi viatjaven una cinquantena d'estudiants de secundària, que n'han pogut sortir a temps, tot i que 12 han resultat intoxicats pel fum.

La trucada d'un dels escolars que eren dins l'autobús i l'actuació ràpida dels carrabiners ha permès, afortunadament, l'evacuació dels escolars.

L'home ha desviat l'autobús quan es dirigia al centre escolar dels alumnes, a la localitat de Crema.

Durant mitja hora el conductor ha amenaçat els passatgers de cremar-los vius, però la policia ha aconseguit que tots els menors se'n poguessin escapar. El vehicle ha quedat totalment calcinat.

Segons les autoritats italianes, l'home, és un italià d'origen senegalès de 47 anys i amb antecedents penals. Els testimonis asseguren que ha assegurat que volia protestar per la mort dels migrants que perden la vida travessant el Mediterrani.

El detingut està acusat de segrest, incendi, intent d'homicidi múltiple i terrorisme. Tot i això, el fiscal de Milà que investiga el cas ha afirmat que l'individu no tenia vincles amb l'extremisme.

El ministre de l'Interior italià, el controvertit Matteo Salvino, ha assegurat a Twitter que "gràcies al nostre decret de seguretat" si el detingut és condemnat per terrorisme "li podrem revocar la ciutadania italiana". "Aquest infame ho ha de pagar tot", afegeix.

ARXIVAT A:
ItàliaMigracions
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut