Un agent de policia i un militar inspeccionen la furgoneta sospitosa aquest dimecres al vespre a Rotterdam
Un agent de policia i un militar inspeccionen la furgoneta sospitosa aquest dimecres al vespre a Rotterdam
Rotterdam

Detingut a Rotterdam el conductor d'una furgoneta amb bombones de gas

L'incident no té relació amb els atacs de la setmana passada a Barcelona. El conductor anava begut i les bombones de gas eren d'ús domèstic.

Actualitzat

Alarma terrorista a Rotterdam. Les autoritats holandeses han detingut aquest dimecres a la nit un ciutadà de nacionalitat espanyola que conduïa una furgoneta amb diversos bombones de gas a prop d'una sala de concerts.

Finalment, els fets han resultat una falsa alarma sense cap relació amb el jihadisme. Segons han explicat fonts de la policia espanyola a l'agència Efe, el conductor anava begut i les bombones eren d'ús domèstic.

L'alcalde de Rotterdam, Ahmed Aboutaleb, ha explicat que han traslladat el conductor a dependències policials per ser interrogat. Segons ha explicat l'alcalde, ha estat la policia espanyola la que ha avisat les autoritats holandeses d'"amenaça" a la ciutat.

Aboutaleb ha assenyalat que les investigacions continuen, tot i que en principi aquest incident no tindria res a veure amb els atacs de la setmana passada a Catalunya.

Actes cancel·lats a la ciutat

L'Ajuntament de Rotterdam ha cancel·lat tots els actes previstos, inclòs un concert en què havia d'actuar la banda californiana Allah-Las.

El local s'ha evacuat cap a les set del vespre, amb prou feines una hora i mitja abans de l'inici de l'espectacle. La Sala Maassilo, on s'havia de fer el concert, ha anunciat la suspensió de l'actuació i ha confirmat que la causa era una "amenaça terrorista":

 

 

 

Anar al contingut