La mare, de 49 anys, ha estat detinguda per deixar sol el fill de 12 durant tres dies
Logronyo

Detinguda una dona per deixar el fill de 12 anys sol a casa durant tres dies a La Rioja

Acusada d'abandonament temporal del menor, que tenia sis ous, un paquet de salsitxes, un bric de llet i la calefacció espatllada

RedaccióActualitzat

La Guàrdia Civil ha detingut una dona de 49 anys com a presumpta autora d'un delicte d'abandonament temporal d'un menor en deixar sol a casa durant tres dies el seu fill de 12 anys.

Els agents van rebre la setmana passada una alerta dels treballadors socials, que van informar de la possible situació de desemparament d'un menor que estava sol al domicili familiar.

Una patrulla de seguretat ciutadana, acompanyada dels treballadors socials, es va desplaçar al domicili on el menor estava sol. Van comprovar que el nen estava en situació de desprotecció, ja que no tenia prou suport per a la seva edat.

La dona, localitzada més tard, emmanillada per la Guàrdia Civil (Guàrdia Civil)

Li deixa 20 euros i marxa a Valladolid

El nen va explicar als agents que la seva mare havia marxat a una localitat de Valladolid per arreglar uns temes pendents. D'això feia tres dies i encara no havia tornat. Va explicar també que li havia deixat 20 euros, però que ja se'ls havia gastat.

"A la nevera només hi tenia sis ous, un paquet de salsitxes i un bric de llet", diu l'informe de la Guàrdia Civil. A l'habitatge, si bé les condicions higièniques eren acceptables, la temperatura era molt baixa i els agents van comprovar que la calefacció estava espatllada.

Per aquest motiu es va decidir que el Servei de Protecció de Menors del Govern de La Rioja acollís el nen i en tingués cura. La mare va ser localitzada, detinguda i posada a disposició de l'autoritat judicial, que en va decretar la llibertat amb càrrecs.

ARXIVAT A:
MenorsGuàrdia Civil
Anar al contingut