L'home va aparèixer en un diari local presumint de les receptes del restaurant (Carabinieri Cosenza)

Detenen un fugitiu perillós de la màfia italiana a França, on treballava de pizzer

Edgardo Greco està condemnat a cadena perpètua per un doble assassinat com a membre de la màfia calabresa 'Ndrangheta, la més poderosa d'Itàlia

Redacció / AgènciesActualitzat

Un assassí de la màfia italiana que estava fugit des del 2006 ha acabat detingut aquest dijous a França en una operació coordinada per la Interpol.

Es tracta d'Edgardo Greco, membre de la màfia calabresa 'Ndrangheta, condemnat a cadena perpètua per assassinats i temptatives d'assassinats a començaments dels anys 90.

En concret, va ser el responsable del doble assassinat, el gener de 1991, de Stefano i Guiseppe Bartolomeo, i està acusat de l'intent d'assassinat d'Emiliano Mosciaro. Tot plegat dins d'una "guerra de la màfia" entre les bandes de Pino Sena i Perna Pranno, que va marcar els inicis de la dècada.

L'arrest s'ha fet a la ciutat de Saint-Étienne, a prop de Lió, i l'han dut a terme agents de la Brigada Nacional de Cerca de Fugitius de França fruit de la recerca que han fet els "carabinieri" de la ciutat de Cosenza dirigits pel fiscal en cap Nicola Gratteri.

El ministre de l'Interior d'Itàlia, Matteo Piantedosi, ha aplaudit la detenció i assegura demostra el compromís del país amb la lluita contra totes les formes de crim organitzat i la localització de fugitius perillosos.

També se n'ha felicitat Jürgen Stock, secretari general de l'agència policial internacional de policia, que té la seu precisament a la ciutat francesa de Lió. Stock ha insistit que "per molt que els pròfugs intentin fer una vida tranquil·la a l'estranger, no poden eludir la justícia indefinidament".

La detenció s'ha fet gràcies a la col·laboració entre la policia italiana, francesa i la Interpol(Interpol)

Va aparèixer en un diari local explicant les receptes

Greco té 63 anys i estava fugit des de fa 16 anys, quan va aconseguir escapar-se mentre estava sota custòdia policial.

Fins ahir mateix, l'home treballava com a cuiner en una pizzeria de la ciutat francesa. De fet, segons la BBC, feia dir-se Paolo Dimitrio i el juliol de 2021 se sentia tan segur darrere del seu nou àlies que va aparèixer en un article de diari local presumint de les "receptes regionals i casolanes" del seu restaurant, com ara raviolis, risotto i tagliatelle.

 


La màfia més poderosa d'Itàlia

Originària de la regió italiana de Calàbria, la 'Ndrangheta és considerat el grup mafiós més extens i poderós d'Itàlia, que funciona a tots els continents i té forts vincles amb el comerç de cocaïna amb destinació a Europa des d'Amèrica del Sud.

Fins al punt que des del 2020 la Interpol té un projecte, l'I-CAN, que treballa exclusivament per desmantellar aquesta màfia. Des del seu llançament el 2020, informa l'agència, ja s'han detingut desenes de fugitius d'aquesta organització escampats per tot el món.

La detenció arriba pocs dies després de caure el "capo" de la Cosa Nostra Matteo Messina.

ARXIVAT A:
JudicialPolicialFrançaItàlia
Anar al contingut