Imatge de la pàgina web del Museu del Mamut
Imatge de la pàgina web del Museu del Mamut
Barcelona

Detenen l'exdirector del Museu del Mamut pel robatori de 20 ullals

Els Mossos d'Esquadra han detingut l'exdirector del Museu del Mamut, Ramon Manuel G.A., de 45 anys, acusat de robar peces valuoses del centre, com 20 ullals d'ivori, diamants i or. Els agents han recuperat els articles sostrets i han detingut l'antic director, segons han informat fonts pròximes a la investigació.

RedaccióActualitzat
L'exdirector del Museu del Mamut ha quedat detingut acusat de ser l'autor d'un robatori amb força de peces valorades en prop d'un milió d'euros. Els agents han explicat que l'exdirector encara disposava de les claus del Museu, cosa que explicaria les circumstàncies en què es va dur a terme el robatori.

Segons van denunciar els responsables, el lladre es va endur 20 ullals d'ivori de mamut procedents de Sibèria, diamants i or. Per fer-ho, va desactivar l'alarma i les càmeres de seguretat.

La policia sospitava que el robatori dels ullals, cadascun dels quals pesa 50 quilos i fa un metre i mig de llarg, s'havia planificat, ja que es va fer en menys de 3 hores.

El museu és de titularitat privada i conté una exposició de paleontologia dedicada als animals de l'Era Glacial. El robatori es va produir la matinada del diumenge 5 de febrer, quan el detingut es va dirigir al museu amb el seu vehicle particular per carregar-hi els objectes i va inutilitzar l'alarma.


Anar al contingut