Un cotxe dels Mossos d'Esquadra
Una imatge d'arxiu d'una patrulla dels Mossos d'Esquadra (@mossos)

Detenen a Xile un fugitiu que va atropellar una motorista a Barcelona

Va fugir aprofitant un permís penitenciari quan complia 14 anys per homicidi i robatoris en joieries, i també era el líder d'una organització criminal

RedaccióActualitzat

Tenia una ordre internacional de cerca i captura i liderava una organització criminal que els Mossos d'Esquadra qualifiquen com a "especialment violenta en els seus assalts". Ara l'han detingut a Xile, en una operació conjunta entre Mossos, Policia Nacional i la Interpol. Està acusat d'homicidi en grau de temptativa per haver atropellat una motorista a Barcelona després d'haver-se saltat un control policial.

L'home va fugir l'abril de 2019, quan complia una condemna de 14 anys per diversos delictes. En total li constaven 15 antecedents policials per delictes contra el patrimoni.

Atropellament amb fugida

Els fets pels quals se l'estava buscant van passar a Barcelona quan una dotació dels Mossos d'Esquadra va observar un vehicle amb dos individus en actitud sospitosa. Inicialment van col·laborar, però després van fugir sobtadament i a gran velocitat.

Durant la fugida van xocar amb una moto i la motorista va caure a terra a causa de l'impacte. El detingut, que conduïa el vehicle, va continuar amb la fugida passant per sobre de la motorista i li va provocar múltiples ferides. Després, tots dos van abandonar el vehicle, que era robat, per continuar la fugida a peu.

Liderava un grup criminal

Al cap de pocs dies van detenir-los durant una operació per la desarticulació d'un grup criminal especialitzat en delictes contra el patrimoni. El detingut era el líder d'aquesta organització que, segons els Mossos, feia ús d'una desproporcionada violència i intimidació en els seus actes.

Des de l'any 2008, quan es va registrar el primer ingrés a la presó del detingut, les seves entrades i sortides dels centres penitenciaris van ser freqüents.

Recerca i detenció

Les recerques van començar l'abril del 2019, quan l'home va aprofitar una sortida programada per no retornar. Des de llavors, donada la seva perillositat i els seus antecedents, es van iniciar les gestions per localitzar-lo i van poder saber que s'havia refugiat a França.

En el transcurs de les comunicacions amb les autoritats franceses es va tenir coneixement que l'home podria haver abandonat el país, però es desconeixia el seu lloc de destinació.

La recerca entre Mossos i Policia Nacional va permetre localitzar el fugitiu a Xile, amb la col·laboració de la Policia de Recerques de Xile i la OCN-Interpol de Santiago de Xile. L'han localitzat i l'han detingut a casa de la seva parella, on residia.

ARXIVAT A:
PolicialTrànsit
Anar al contingut