Agents de la Guàrdia Civil a punt de detenir el sospitós
El detingut, que està en presó preventiva, tenia connexions amb jihadistes de diversos països (Guàrdia Civil)

Detenen a Barcelona un presumpte jihadista relacionat amb Estat Islàmic

Feia propaganda a favor del terrorisme i tenia connexions amb jihadistes internacionals, segons la Guàrdia Civil

La Guàrdia Civil ha detingut a Barcelona un presumpte jihadista suposadament relacionat amb Estat Islàmic, després de detectar que feia propaganda a favor del terrorisme i tenia connexions amb jihadistes d'altres països d'Europa i també d'Àsia i Amèrica del Nord. L'home ja ha passat a disposició judicial i està en presó provisional.

A través dels seus perfils a les xarxes socials, el detingut difonia i traduïa abundant contingut jihadista sobre activitats terroristes dutes a terme en diferents escenaris internacionals, i material idoni per a la fabricació d'explosius, segons la Guàrdia Civil.

També buscava captar més adeptes que donessin suport a Estat Islàmic i ampliar l'abast de les seves publicacions, fent servir l'anonimat a les xarxes socials. A més, feia servir criptomonedes, per la qual cosa no es descarta la seva vinculació amb activitats de finançament del terrorisme.

La detenció és fruit d'una operació internacional i es va posar en marxa l'any passat, quan es va detectar que una persona s'estava radicalitzant i feia servir les aplicacions de missatgeria instantània encriptades per mostrar el seu suport actiu a l'organització terrorista DAESH --Estat Islàmic--.


Entre les persones amb qui hauria contactat per donar-los formació en terrorisme hi hauria presumptes jihadistes detinguts fa poc al Canadà i Suècia.

L'estat d'alerta antiterrorista actual és de nivell 4 sobre 5, amb mesures de reforç addicional que es van decretar el passat mes d'octubre.

 

ARXIVAT A:
TerrorismePolicialJihadisme
Anar al contingut