El lladre posava les substàncies en un cafè o en una altra beguda per deixar fora de combat la víctima

Detenen a Barcelona un lladre que drogava les víctimes en bars de València

L'home cometia els robatoris en bars regentats per ciutadans xinesos, a qui drogava per deixar-los fora de joc i sostreure els diners de la caixa

Els Mossos d'Esquadra han detingut a Barcelona el presumpte autor de diversos robatoris a bars regentats per ciutadans xinesos a València. El detingut suposadament drogava amb benzodiazepines les seves víctimes per anul·lar la seva voluntat i sostreure els diners de les seves butxaques i de la caixa registradora.

L'home, que ha ingressat a la presó de forma provisional, tenia una ordre de cerca pel jutjat 4 de València per un delicte de robatori amb violència o intimidació en establiment de restauració utilitzant, suposadament, substàncies narcòtiques.

Segons ha informat el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), el detingut té obertes altres causes per fets semblants en establiments de restauració a Barcelona.

 

Autor de quatre robatoris a València

El detingut, de 49 anys i que estava en crida i cerca a escala nacional, va ser detingut aquest dimarts, dia 20, i és autor suposadament de quatre robatoris, dos a València, un a Mislata i un altre a Alaquàs, amb el mateix modus operandi, i en què va robar gairebé 7.000 euros.

Segons la Policia Nacional, els robatoris s'han comès en quatre bars regentats per ciutadans de nacionalitat xinesa, on acudia dies abans de perpetrar el robatori per "estudiar els empleats i els clients i fins i tot guanyar-se la confiança" de l'amo o els cambrers.

Dies després, tornava al local i demanava una consumició i en el moment que considerava apropiat tirava la benzodiazepina a la beguda del cambrer, de vegades un cafè. Altres vegades fins i tot havia instat la seva víctima a brindar, en aquest cas, amb altres begudes.

La substància anul·lava la voluntat de la persona i li generava malestar, desorientació i fins i tot desmai, moment que aprofitava per robar els diners que poguessin dur al damunt i el de la caixa registradora.

En tres dels casos, i després d'una analítica, les víctimes van donar positiu en benzodiazepina, han indicat fonts policials.

Dos dels robatoris més recents van passar al febrer i març d'aquest any, i els altres dos, al gener i juliol del 2020.

A més, al detingut se'l considera autor d'un altre tipus de fets delictius, com robatoris amb força i furts.

ARXIVAT A:
Mossos d'EsquadraPolicia Nacional
Anar al contingut