Els científics pensen que la balena podria ser la mateixa que van veure a Florida fa pocs mesos (New England Aquarium)

Detecten una balena grisa a l'Atlàntic: per què aquest fet inusual és cada cop més freqüent

És la cinquena observació documentada d'aquesta espècie fora del Pacífic

Un equip de científics ha detectat una balena grisa prop de les costes de Nova Anglaterra, a l'extrem nord-est dels Estats Units, a l'oceà Atlàntic. L'albirament ha estat descrit com a "increïblement rar", ja que aquesta espècie es troba normalment en aigües del Pacífic Nord.

De fet, es creu que aquest tipus de balena va desaparèixer de l'Atlàntic al segle XVIII, i no ha estat fins aquests últims 15 anys que se n'han tornat a observar, concretament en 5 ocasions, comptant-hi també un albirament al Mediterrani.


L'equip de prospecció aèria de l'Aquari de Nova Anglaterra és qui l'ha detectat. Els científics estaven volant, l'1 de març, per una zona a unes 30 milles al sud de Nantucket, quan van veure la sorprenent aparició.

Ho vinculen al canvi climàtic, ja que el pas que connecta l'Atlàntic i el Pacífic a través de l'oceà Àrtic, al Canadà, ha quedat lliure de gel els últims estius a causa de l'escalfament global. Aquest fet facilita el pas de les balenes, cosa que abans no era possible.

Les balenes grises són comunes al Pacífic Nord, però a l'Atlàntic van desaparèixer fa uns 200 anys (New England Aquarium)

"Aquests albiraments de balenes grises a l'Atlàntic serveixen com a recordatori de la rapidesa amb què les espècies marines responen al canvi climàtic", ha recordat Orla O'Brien, una de les participants en l'expedició científica.

La balena grisa es diferencia d'altres espècies per la seva manca d'aleta dorsal, té la pell grisa i blanca tacada i una gepa dorsal amb un seguit de crestes pronunciades.

 

ARXIVAT A:
Medi ambientCrisi climàtica
Anar al contingut