Detecten l'ús de "riders" de Glovo per vendre droga a domicili

Els petits traficants amaguen la droga en els paquets sense que ni l'empresa ni el missatger ho sàpiguen

Iván GutiérrezActualitzat

Amb la prohibició de sortir de casa, els venedors de droga busquen maneres de fer arribar les comandes als seus clients confinats. Han trobat en els repartidors de plataformes com Glovo, que són de les poques persones que transiten per una Barcelona, ara, buida, una manera de repartir droga el més desapercebuts possible.

La policia, però, ja hi està al darrere i, en els últims dies, han augmentat els controls policials. Tal com explica el repartidor de Glovo Isaac Rodergas, "els controls cada cop són més exhaustius"

"Et fan ensenyar el que hi ha a la caixa, on ho has agafat, on ho portes, et miren la documentació i et miren tota la moto".   

Fonts policials confirmen a TV3 que a grans ciutats com Barcelona, Madrid o Bilbao, l'ús de Glovo per moure droga a petita escala s'ha disparat.

 

 

 

Però, per què utilitzen Glovo? A diferència d'UberEats o Deliveroo, que només entreguen menjar a domicili de restaurants, Glovo permet entregar qualsevol objecte d'una direcció a una altra. "Si cap en una moto o bicicleta, t'ho portem", diuen. 
 

I tant venedors com consumidors de droga, volen que els hi portin ja que no poden sortir. Per això ho camuflen en tota mena de productes, des de canelons amb la bosseta dins fins a un aparell electrònic, un llibre foradat o una caixa d'agulles de tocadiscos.

 

 

 

Glovo diu que treballa amb les autoritats i que hi ha el protocol que, quan es detecti un fet així, s'informi la policia. Però el fet és que molts repartidors asseguren que no se'ls ha informat de res i que, si ho detecten, prefereixen llençar-ho per evitar-se problemes. En aquest sentit, Isaac Rodergas explica que:

"És un merder perquè acabaràs demostrant que no és teu, però el que ho porta ets tu. Llavors, el primer a qui s'acusa ets tu. I el que et fa és perdre el matí de feina, anar a comissaria, haver de declarar, que se't creguin... Haver-ho de demostrar.  

És la conseqüència d'un model desregularitzat que, com en el passat, és el caldo de cultiu per a negocis paral·lels.

ARXIVAT A:
Coronavirus Drogues
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut