Montserrat

Detectat un increment de taxis il·legals a Montserrat

El control dels Mossos d'Esquadra aquest dimecres per detectar irregularitats ha acabat amb 14 denúncies a 10 conductors

RedaccióActualitzat

Els Mossos d'Esquadra han engegat aquest dimecres un dispositiu de trànsit per controlar els vehicles que transporten turistes des de Barcelona fins al Monestir de Montserrat sense els permisos corresponents.

En els últims anys, sobretot en els darrers quatre mesos, s'ha detectat un augment de taxis il·legals, sense llicència, en molts punts turístics com Montserrat, que solen transportar, sovint, turistes d'alt poder adquisitiu. El sergent de trànsit de la regió central dels Mossos d'Esquadra, Ramon Aldomar, ho ha explicat:

"Detectem vehicles particulars, turismes, que porten passatgers sense cap tipus d'autorització, empreses que fan tours turístics però que tampoc no estan autoritzades a fer cap transport per carretera."

Aldomar recorda que el fet que el transport sigui il·legal pot repercutir en el viatger, perquè si hi ha un accident "no tindrà les mateixes facilitats" a l'hora de reclamar a una assegurança, i es trobarà amb "problemes".

 

 

Deu denúncies per catorze infraccions diferents

Amb el control d'aquest dimecres, s'han aturat vehicles sense llicència VTC, és a dir, de vehicle de turisme amb conductor. S'han denunciat deu conductors per catorze infraccions diferents relacionades amb la normativa de transports.

També s'ha sancionat una de les empreses que gestionaven aquests vehicles sense llicència VTC, World Experience Barcelona, amb una multa de 4.000 euros. És la segona que acumula en dues setmanes. La turista egípcia Aya Esmail va contractar el servei per internet:

"Vaig estar buscant experiències a Barcelona, ho vaig veure i ho vaig contractar i pagar a través d'Airbnb, 100 dòlars."

Alguns turistes com Hans Fenix, dels Estats Units, expliquen que no s'esperaven aquest control:

"Tothom deia que era un gran tour, centenars de persones han fet aquest tour i aquest control d'avui és molt inesperat."

L'empresa contractada justifica que no són un servei de taxi, sinó que ofereixen activitats turístiques, com muntar a cavall al Parc Natural de Montserrat, que inclou una breu visita al monestir. Segons ha comentat el conseller delegat de World Experience Barcelona, Jordi Puig, tenen llicència per fer aquestes activitats, i mai fins ara els havien exigit la llicència de VTC:

"El Ministeri de Foment ja va fer fa molts anys una explicació de la norma dient que les empreses que fan activitat de punt a punt no necessiten ser empreses de transport públic, ser taxis ni ser VTC. Si hi ha pressió per part de les VTC perquè la voluntat política vagi cap a un altre costat, al final el que passa és que s'enganxen una sèrie d'empreses que ens dediquem a això i que no tenim res a veure amb els il·legals ni amb l'intrusisme que estem rebent."

Però els conductors que sí que disposen de llicència VTC no hi estan d'acord, com Keltoi Domínguez:

"Aquesta gent acostuma a posar-se a Sants, aeroports, plaça Catalunya, i van venent a la gent que són més barats, que arribaran abans, que visitaran llocs que no ensenyem nosaltres. M'estan perjudicant a mi i als clients que són aquí."

L'any passar van accedir a Montserrat 265.000 vehicles, dels quals 20.000 eren autocars, que també han estat en el punt de mira d'aquest control. Per exemple, els Mossos han detectat un que no tenia autorització de transport, portava 30 passatgers de Bulgària i el conductor no havia complert les hores de descans.

ARXIVAT A:
TrànsitVTCTaxis
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut