Desapareix un submarí a Indonèsia amb 53 tripulants que tindrien aire fins dissabte

La nau, de fabricació alemanya i amb 44 anys d'antiguitat, feia maniobres militars al nord de l'illa de Bali

Virgínia Arqué NuenoActualitzat

Les autoritats indonèsies busquen un submarí desaparegut al nord de l'illa de Bali, amb 53 persones a bord. Hi van perdre la comunicació aquest dimecres de matinada.

La nau, un submarí KRI Nanggala-402 fabricat a Alemanya l'any 1977, estava fent un simulacre de llançament de torpedes a les aigües del nord de l'illa, a uns 700 metres de profunditat, quan va desaparèixer.

Mapa de la zona on hauria desaparegut el submarí
Austràlia, Singapur, Malàisia i l'Índia han ofert ajuda per a les tasques de rescat (Google Maps)

Segons el portaveu de l'exèrcit, l'última comunicació va ser a les 4.25 de la matinada, hora local. La nau havia iniciat la immersió mitja hora abans, havia carregat un llançatorpedes i esperava l'ordre de llançament. La connexió es va perdre abans que el llançament fos autoritzat. 

Ara com ara, l'única pista que s'ha trobat és un vessament de petroli a la zona on va desaparèixer la nau, localitzat quatre hores més tard, que no és clar si podria indicar un naufragi, una fallada del motor o un altre tipus de senyal.

Més de 400 persones, en cinc vaixells i un helicòpter, participen en les tasques de rescat. Les autoritats han demanat ajuda a Austràlia, Singapur i l'Índia, que ja els han ofert el seu suport per a la missió de salvament.

Soldats indonesis pujant a un vaixell de rescat
Més de 400 efectius, amb 5 vaixells i 1 helicòpter, participen en l'operatiu de rescat (REUTERS)

El director de l'equip d'informació de les Forces Armades d'Indonèsia, Achmad Riad, ha explicat que ja hi ha de camí un vaixell especialitzat en la detecció de submarins, que no arribarà fins dissabte.

Justament, la tripulació tindria oxigen fins aquest dissabte, segons ha explicat el portaveu de l'exèrcit, que ha assegurat que la nau, que té 44 anys d'antiguitat, estava en bones condicions i era segura.

Imatges d'arxiu del submarí KRI Nanggala-402
Imatges d'arxiu del submarí KRI Nanggala-402, de fabricació alemanya (REUTERS)

Malàisia també hi ha enviat ajuda, però els seus vaixells no arribaran fins dilluns.

Les maniobres militars en què participava el submarí incloïen pràctiques amb canons, coets i torpedes a l'estret de Bali, que separa aquesta illa de la de Java.

Indonèsia té actualment una flota de cinc submarins, tres fabricats a Corea de Sud i dos de fabricació alemanya, inclòs el desaparegut, que es va comprar l'any 1981.

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut